Det har gått to måneder siden drapet som rystet Sverige. En fire år gammel gutt ble funnet drept i et skogholt i den svenske byen Ljungby. Siden den gang har politiet vært veldig tilbakeholdne med informasjonen, men på en pressekonferanse i dag fortalte politiet at de hadde et gjennombrudd i saken, ifølge Aftonbladet.se.

Ble kvalt

Ifølge poltiet ble en ti år gammel gutt tidlig mistenkt for drapet. Han har blitt avhørt og har nå fortalt politiet hva som skjedde.

— Han har sagt at han kvalte den fire år gamle gutten, sa informasjonssjef Robert Loeffel ved Kronoberg-politiet på pressekonferansen.

Tiåringen skal ha kvalt fireåringen med et hoppetau. Politiet har ikke på noe tidspunkt hatt andre mistenkte, men de ønsker ikke å gå inn på eksakt hva tiåringen har sagt i avhør.

Tiåringen er tas nå hånd om av den svenske sosialtjenesten, ettersom han er under 15 år.

Har avhørt over 540 personer

Politiet anser saken som oppklart og ferdig etterforsket.

— Store politiressurser har arbeidet med dette, fortalte Loeffel.

På det meste har 35-40 politifolk jobbet med saken. Det er gjennomført i overkant av 540 avhør, hvorav 65 med barn.

— Barna som er avhørt er i alderen 5-15 år gamle, sa Loeffel.

Gutten forsvant klokken 17 søndag 16.oktober i år etter at han hadde forsvunnet fra en lekeplass hvor han kranglet med sine søsken.

Familien til den fire år gamle gutten meldte fra om forsvinningen klokken 19.25 samme kveld. Politiet sendte ut seks patruljer, hvorav en hundepatrulje, for å delta i søket etter gutten. Også mange frivillige samlet seg for å lete ette fireåringen. Og det var en privatperson som fant gutten død i 22-tiden samme kveld.