Verst gikk det natt til søndag utover Tingbjerg skole i København.

– Det er en voldsom brann med 15 meter høye flammer, sa ordenspolitiets sentrale vaktleder i København, Frank Reuters, søndag morgen. Den ene av skolens to fløyer ble ødelagt av flammene.

Brannen er sannsynligvis påsatt.

Det er den tiende skolebrannen i Danmark i løpet av det siste døgnet, skriver Jyllands-Posten søndag, men de andre brannene skal bare ha ført til mindre materielle skader.

– Vi kan se at skolene er mest utsatt, men vi vet ikke hvorfor, sier visepolitikommissær ved København Vestegns politi, Thomas Vest, til avisen.

Vakter Som en direkte følge av brannen på Tingbjerg skole natt til søndag, skjerper København kommune vaktholdet ved utsatte skoler.

– Minst et sted setter vi i natt inn en vakt med håp om å hindre at noe lignende skal skje, sier distriktsdirektør i forvaltningen Henrik Laybourn til politiken.dk.

Han beklager at de blir nødt til å ty til økt kontrollering.

– Det er en veldig unormal og bekymringsverdig situasjon vi står midt i. Vi så helst at det ikke var behov for vakter og videoovervåking. Det er ergerlig, men slik er det, sier Laybourn.

Opptøyer Skoler, biler og konteinere har vært mål for ungdommene som skaper uro i Danmark. Natt til søndag var den sjuende natten på rad med ungdomsopptøyer.

København Vestegns politi mottok i alt 25 meldinger om branner. Klokken 04 natt til søndag herjet elleve branner i Århus-området. Og Fyns politi fikk seks meldinger om bilbranner i løpet av natten.

– Vi trodde det var i ferd med å roe seg, men så veltet anmeldelsene inn. Bare i løpet av den siste halvtimen har vi fått tre meldinger om bilbranner, sa vaktsjef ved Fyns politi, Erik Skov.

Misnøye med politiets kroppsvisiteringer, danske mediers trykking av Muhammed-karikaturen og utvisningen av to tunisiere som beskyldes for å ha hatt planer om å drepe tegneren Kurt Westergaard blir sett på som mulige årsaker til opptøyene.

Unge brannstiftere Natt til søndag har likevel vært roligere enn natt til lørdag, da politiet rykket ut til 185 branner forskjellig steder i Danmark.

20 personer sitter varetektsfengslet for brannstiftelse eller forsøk på brannstiftelse, skriver Jyllands-Posten.

En 13 år gammel gutt ble pågrepet med brennbar væske i København natt til søndag. I Køge har politiet pågrepet tre unge på 13-14 år, mens Østjyllands politi pågrep to unge på 15-16 år, etter tips fra vitner.

SCANPIX