I tillegg ble opptil 20 mennesker alvorlig skadet, ifølge kilder i politi og brannvesen, mens rundt 20 andre fikk lettere skader.

Sporet av

Ulykken skjedde da et passasjertog kolliderte med et godstog ved Hordorf i nærheten av byen Oschersleben. Passasjertoget sporet av og ble liggende på siden etter sammenstøtet.

Over 150 brannmenn, politifolk og redningsarbeidere ble sendt til ulykkesstedet for å delta i arbeidet der. Til sammen 40 mennesker ble fraktet til sykehus med ulike typer skader.

Passasjertoget, kjent som HarzElbeExpress (HEX), var på vei fra Magdeburg til Halberstadt. Trafikken ble stanset etter ulykken, og det ble satt inn busser for å frakte passasjerer på strekningen.

Ukjent årsak

Begge togene tilhørte private selskaper. Det var plass til rundt hundre personer på passasjertoget, som ifølge DPA hadde om lag 50 personer om bord da ulykken skjedde.

Årsaken til at togene kolliderte, er foreløpig ikke kjent, men det var enkeltspor på strekningen. Ifølge hjemmesidene til HEX var det planlagt vedlikehold av skinnegangen natt til søndag.

Ulykkene er en av de verste i Tyskland i senere år. I 2009 omkom seks personer i en togkollisjon nær Schrozberg sørvest i landet. I 2006 mistet 23 mennesker livet da et hurtigtog kjørte inn i et inspeksjonskjøretøy i Lathen nordvest i Tyskland.