De ti skal ha blitt drept i byen Kisii i provinsen Nyanza, som er opposisjonsleder Raila Odingas bastion.

Demonstranter har strømmet ut i gatene flere steder i Kenya for å protestere mot at sittende president Mwai Kibaki er erklært som valgvinner.

Kibaki vant ifølge landets valgkommisjon knepent over Odinga, og bare en time etter at valgresultatet ble kjent avla han presidenteden.

Opprør i gatene

Flere tusen mennesker trakk ut i gatene i slumområdet Kibera i Nairobi søndag ettermiddag for å protestere mot at Mwai Kibaki er gjenvalgt som president i Kenya.

Flere skur ble stukket i brann, og rasende opposisjonstilhengere ropte «Ingen fred, ingen fred» mens opprørspoliti skjøt med skarp i lufta for å drive demonstrantene tilbake.

Sittende president Mwai Kibaki ble erklært som valgvinner av valgkommisjonen søndag ettermiddag etter omfattende forsinkelser i stemmetellingen etter torsdagens valg. Støttespillerne til opposisjonsleder Raila Odinga beskylder regjeringen for valgfusk og krever at stemmene telles opp på nytt.

Internasjonale observatører frykter at det kommer til å bryte ut landsomfattende opptøyer og voldelig uro som følge av valgresultatet.

Står fast på sitt eget resultat

Opposisjonen avviser valgresultatet i Kenya og sier den skal holde sin egen innsettelsesseremoni for leder Raila Odinga i en park i hovedstaden Nairobi mandag.

– Vi inviterer kenyanerne til Uhuru-parken 31. desember for å presentere for nasjonen folkets president, Raila Amolo Odinga, heter det i en uttalelse fra Odingas bevegelse ODM.

President Mwai Kibaki ble erklært som valgvinner søndag og tatt i ed under én time senere.