Det bekrefter stabssjef ved Gardermoen militære flyplass, oberstløytnant Arnt-Inge Rolland.

Det er de norske styrkene i Kabul som vil ta ansvar for hjemsendelsen.

Kolleger følger båren

En fotograf og en journalist fra Dagbladet reiste tirsdag kveld til Kabul for å følge båren til Carsten Thomassen hjem til Norge.

Journalist Tore Gjerstad og fotograf Jacques Hvistendal blir med et fly som skal frakte 150 norske soldater til Afghanistan tirsdag kveld.

Begge de to har jobbet tett sammen med Carsten Thomassen som ble skutt og drept i angrepet mot Kabul Serena Hotel mandag.

– Vi drar ned dit fordi vi føler at midt i alt det tunge så er det det rette å gjøre. Det føles meningsfylt for oss, sier Gjerstad til TV 2.

— Forferdelig tungt

I fjor på dette tidspunktet var Jacques Hvistendal på reportasjereise til nettopp Afghanistan sammen med Carsten Thomassen. De bodde da på det samme hotellet som ble rammet i angrepet mandag.

– I går satt vi helt hjelpeløse i Dagbladets redaksjon og mottok disse meldingene og skjønte etter hvert hvordan det gikk. Det var en forferdelig tung dag. Nå føles det godt å kunne reise ned og følge ham hjem fra denne reisen. Rett og slett fordi jeg vet ikke hva annet jeg skal kunne gjøre i en slik situasjon, sier Hvistendal.