Bangkok: — Demonstrantene har krevd at jeg oppløser nasjonalforsamlingen innen klokken 12 i dag, men regjeringspartiene er enige om at kravet ikke vil bli innfridd, sa statsminister Abhisit Vejjajiva i en fjernsynstale mandag.

Abhisit må skrive ut nyvalg i løpet av året, men han sier at han ikke vil gjøre det i nærmeste fremtid på grunn av den spente politiske situasjonen i landet.

En stor folkemengde samlet seg mandag utenfor militærleiren hvor regjeringen har søkt tilflukt i utkanten av hovedstaden Bangkok, men da klokken passerte 12 uten at statsministeren innfridde kravet om nyvalg, trakk de seg tilbake. Demonstrasjonen fortsatte derimot i sentrum av byen, hvor titusener av såkalte rødskjorter i flere dager har demonstrert med krav om nyvalg.

I en militærleir i sentrum av Bangkok ble to soldater såret da fire granater ble skutt mot dem i 13.30-tiden lokal tid mandag.

— Vi tror granatene ble skutt fra en bil. Vi vet foreløpig ingenting om hvem som sto bak, sier hærens talsmann, oberst Sunsern Kaewkumnerd.

Rødskjortene er tilhengere av Thailands tidligere statsminister Thaksin Shinawatra, som nå bor i utlandet for å unngå fengselsstraff i hjemlandet for korrupsjon.