Anti-regjeringsmarsjene startet fredag og er ventet å fortsette til over helgen. For å holde styr på folkemassene har myndighetene utkommandert 50.000 sikkerhetsstyrker. Til tross for at demonstrasjonene er varslet å være fredelige.

Fredelig?

— Vi setter alt inn på at demonstrantene skal forstå at det hele må foregå fredelig, men er beredt til å sette inn styrker som kan få det hele under kontroll hvis det skulle utarte, sier en talsmann for hæren, oberst Sansern Kaewkumnerd.

Rødskjortene, som opposisjonen kaller seg, inkluderer tilhengerne av tidligere statsminister Thaksin Shinawatra, som ble styrtet i et ikke-blodig militærkupp I 2006. Shinawatra er den første statsminister som har sittet en full periode i statsministerstolen og han er fortsatt enormt populær blant befolkningen.

Krever nyvalg

Demonstrantene hevder at nåværende statsminister, Abhisit Vejjajiva ikke ble demokratisk valgt og at han må skrive ut nyvalg.

Uroen i Thailand har pågått helt siden kuppet mot Shinawatra og sist det var protester, i september, invaderte tusenvis av rødkledde demonstranter hovedstaden Bangkok

PIGGTRÅDSPERRINGER: Politi og militæret har satt opp piggtrådsperringer i Bangkok for å hindre at demonstrasjonene blir voldelige.
Apichart Weerawong
RØDE SKJORTER er symbolet på protestaksjonene mot regjeringen i Thailand.
Apichart Weerawong