Svineinfluensa kan til nå ha tatt livet av over 80 mennesker i Mexico, og rundt 1.300 testes nøye etter å ha fått påvist symptomer på sykdommen.

Ifølge Mexicos president Felipe Calderon er 900 av disse 1.300 alt erklært friske, men myndighetene har likevel slått full alarm.

Les også: Folkehelsas råd til reisende

Overvåkes nøye Helsemyndighetene i USA har hittil bekreftet 20 smittetilfeller og har slått «offentlig helsealarm», og blant dem som nå overvåkes ekstra nøye er presidenten, skriver den danske avisa Politiken.

Barack Obama besøkte Mexico for en drøy uke siden for å diskutere problemene knyttet til narkotikasmugling i regionen. Nå testes han regelmessig av helsepersonell for eventuelle symptomer på svineinfluensa.

Det hvite hus opplyser at presidenten er ved god helse, men bekrefter at man ikke tar noen sjanser og holder ham under observasjon etter Mexico-besøket.

Les også:

— Kan komme til Norge

Antropolog døde Det første tilfellet av svineinfluensa ble påvist i Mexico bare tre dager før Obamas besøk i landet.

Mexicanske medier melder at legene til den amerikanske presidentens leger har all mulig grunn til å følge nøye med på helsetilstanden hans, skriver nyhetsbyrået Bloomberg.

Under oppholdet i Mexico by besøkte Obama byens antropologiske museum, der han ble vist rundt av den kjente antropologen Felipe Solis.

Dagen etter Obamas besøk døde Solis og symptomer kan tyde på at han var smittet av svineinfluensa, skriver den mexicanske avisa Reforma.

Les også:

Svine-virus skaper frykt

Stengt Museer, kinoer, konserter og andre steder der mange folk samles, holder nå stengt i Mexico av frykt for smittespredning.

Fotballkamper skal spilles uten publikum på tribunene, og prester oppfordrer kirkegjengere til å bære ansiktsmaske når de går til messe, skriver avisen El Universal.

Skoler holdes også stengt, men trafikken ved den internasjonale flyplassen i Mexico by, der det daglig passerer 70.000 passasjerer, går inntil videre som vanlig.

Passasjerer må imidlertid svare på spørsmål om de har tegn til influensa, og de oppfordres på det sterkeste til å avlyse flyreisen og oppsøke lege dersom de svarer ja.

REUTERS/SCANPIX
Kevin Lamarque/REUTERS
REUTERS/SCANPIX