Klokken 06.55 i dag tidlig tok spesialstyrkene seg inn på et KLM-fly som skulle ta av mot Amsterdam.

Om bord ble to personer pågrepet, ifølge bild.de. Det skal være snakk om en somalier (23) og en tysker (24) født i Somalias hovedstad Mogadishu.

Ifølge Bild har politiet funnet avskjedsbrev fra dem begge i leiligheten de disponerte. I brevene står det blant annet at de ville ta farvel, og at de er rede til å dø i jihad, eller hellig krig.

De har begge vært under overvåkning en tid.

En polititalsmann sier til TV-stasjonen N24 at de to mennene ble ført ut av flyet, KLMs rute 1804, like før det skulle ta av fra Köln-Bonn-flyplassen klokken 06.55 fredag.

Gikk rolig for seg De første meldingene gikk ut på at tyske kommandosoldater stormet flyet.

– Det stemmer ikke. Det var politi, ikke soldater, og de stormet ikke flyet. Det hele gikk for seg i rolige former, sier polititalsmann Frank Scheulen.

Tysk politi er sparsomme med opplysninger, men ifølge nettutgaven til Der Spiegel sier politiet at de ikke har mistanke om at mennene hadde til hensikt å kapre flyet.

Bagasjesjekk – Etter at flydøren var stengt og flyet var klart for avgang, ble døren åpnet igjen. Tysk politi gikk inn i kabinen og bort til to passasjerer, som deretter ble ført bort fra flyet. Etterpå måtte alle passasjerene forlate flyet og all bagasjen ble sjekket på nytt. Bagasjen til de mistenkte ble fjernet, opplyser Ellen van Ginkel, talskvinne for det nederlandske flyselskapet KLM.

Etter en stund fikk de øvrige passasjerene gå om bord igjen, og flyet tok av fra Köln-Bonn-flyplassen og landet i Amsterdam, litt over en time forsinket.

FYLDRAMA: Her på Köln-Bonn-flyplassen ble et KLM-fly stormet i dag.
WIKIMEDIA