Den ene av de to, 32-årige Yamine Bouhrama, skal ha oppholdt seg i treningsleirer i Afghanistan, Tsjetsjenia og i Georgia, sier italienske etterforskere til journalister i Italia.

Bouhrama kom, sammen med 35-årige Khaled Serai, til Norge i fjor sommer på falske identifikasjonspapirer som de hadde skaffet seg i Frankrike. De to skal ha oppholdt seg i landet i noen måneder før de vente tilbake til Italia.

Terrorpolitiet i Italia har overvåket og avlyttet de to siden 2002, og overvåkingen viser at de hadde kontakt med mujahedin-grupper i Bosnia og ytterliggående islamister i Norge, Frankrike og Storbritannia.

Politiet skal ha bestemt seg for å slå til og pågripe mennene etter å ha fanget opp meldinger om planer om et terrorangrep i løpet av de nærmeste ukene. Blant annet skal en av dem ha planlagt å forlate Italia den nærmeste tiden.

Bouhrama og Serai ble pågrepet sammen med en tredje person, 31-årige Mohamed Larbi. De tre blir trolig formelt siktet for å ha planlagt internasjonal terrorisme, ifølge politiet i Napoli.

Alle de tre skal ha tilknytning til den forbudte Salafist-bevegelsen i Algerie, som har bånd til Osama bin Ladens al-Qaida-nettverk.