Steven Vikash Chand er mannen som er tiltalt for å ha planlagt å halshogge statsminister Stephen Harper dersom ikke Canada trakk sine styrker ut av Afghanistan.

Et sammendrag av tiltalepunktene beskylder gruppa for å ha lagt planer om å storme parlamentet i Ottawa og ta gisler for å sette makt bak kravet om tilbaketrekking av styrkene og løslatelse av muslimske fanger i Canada.

Ikke bare Harper, men også gislene skulle halshogges om ikke kravene ble innfridd.

De tiltalte, som omfattet ti menn og fem kvinner, ble framstilt for retten i den lille byen Brampton utenfor Toronto. De ble arrestert forrige helg i det som er blitt kalt Canadas største terrorsak.

Tungt væpnet politi holdt vakt rundt rettsbygningen, der en stor gruppe tilskuere hadde samlet seg, blant dem flere titall unge muslimske menn og kvinner som sa de var venner av de tiltalte. Et 20-tall pårørende hadde fått plass i den lille rettsbygningen.

Chands advokat, Gary Batasar, sa til pressen at han ikke kunne se at det var noe hold i anklagene, og han kritiserte statsministeren for å ha hilst pågripelsen av de 15 velkommen.

Ifølge tiltalen hadde gruppa også planer om å storme kontorene til det canadiske kringkastingsselskapet CBC, iverksette bombeattentater i flere byer og trene opp nye terrorister.