Air France-flyet forsvant på vei fra Rio de Janeiro til Paris natten mellom 31. mai og 1. juni. Flyet hadde 228 mennesker om bord, foreløpig er 41 omkomne plukket opp av havet.

Nå skriver den franske avisen L’Express at to navn knyttet til islamsk terrorisme skal ha vært om bord i AF 447.

Avisen er kjent for å ha gode kilder i fransk etterretningstjeneste.

Om de to navnene kan knyttes til en terrorhandling, er for tidlig å si noe om.

Fransk atomubåt

En fransk atomubåt begynner onsdag letingen etter flyets to såkalte «svarte bokser», ferdskriveren og taleregistratoren.

– «Emeraude» begynner letingen i dag i den første søkesonen som måler 36 ganger 36 kilometer, et område som dekkes på en dag, sa en fransk militær talsmann, kaptein Christophe Prazuck.

– Båten vil ta en ny sone hver dag, og det er ikke satt noen tidsfrist, tilføyde han.

På 6100 meters dyp? Et annet skip fra den franske marinen kommer også til området og har med seg helikoptre.

Ferdskriveren og taleregistratoren kan inneholde avgjørende opplysninger for å oppklare ulykken, men ligger muligens så dypt som 6100 meter under havoverflaten.

Hvis «Emeraude» lokaliserer signaler fra en eller begge de to boksene, vil forskningsskipet «Pourquoi Pas» sjøsette en miniubåt til å hente dem opp. Det var den samme miniubåten som fant vraket av Titanic .

Brakk i luften?

Amerikanske William Wallock, lærer ved Embry-Riddle Aeronautical University i Arizona, lærer opp mannskaper som skal etterforske flyhavari. Han har ifølge vg.no studert de første bildene av vrakdeler som er plukket opp i Atlanterhavet. Og han sier følgende:

– Ut fra bildene av haleroret ser skadene ut til å være et sideveis brudd. Det styrker teorien om at flyet brakk opp i luften. Dersom det treffer sjøen mens det fremdeles henger på flykroppen, vil alt bli knust i småbiter.

VRAKDELER: Brasils marine plukker stadig opp vrakrester fra havet. Nå jakter man på ferdskriveren.
HO