Tungt væpnende personer har drept minst seks personer i angrepet mot flyplassen i Pakistans største by Karachi, ifølge tjenestemenn. I tillegg meldes det at seks angripere er drept.

— Alle flypassasjerer har blitt evakuert og tre terrorister er drept, sier Asim Saleem Bajwa, talsmann for den pakistanske hæren.

- Bar bombevester

En høytstående etterretningsoffiser på åstedet sier imidlertid at det totale antallet angripere som er drept, er seks.

— En av dem eksploderte da han ble skutt, sier offiseren, noe som tyder på at mannen bar en bombevest.

Skytingen på Jinnah-flyplassen pågår fortsatt natt til mandag, og to kraftige eksplosjoner er blitt utløst på stedet, ifølge nyhetsbyrået AFP. Foreløpig er det ikke kjent hva eksplosjonene skyldes.

Det er uklart nøyaktig hvor mange angripere som slo til mot flyplassen søndag, men flere tjenestemenn har oppgitt et tall rundt seks personer. Tallet antas imidlertid nå å være høyere. Angriperne var væpnet med automatvåpen og granater.

Granater

Gjerningsmennene er bevæpnet med automatvåpen og granater. TV-bilder viser røyk som stiger opp fra en rullebane der flere fly står parkert. Det skal være Jinnah-flyplassens eldste terminal som er blitt angrepet. Terminalen brukes vanligvis ikke til ordinære rutefly, men til VIP-avganger.

Sjefen for hovedsykehuset i Karachi, Seemi Jamaili, opplyser til nyhetsbyrået AFP at til sammen seks ofre er fraktet til sykehuset.— Fem døde har blitt fraktet inn, og én såret er også tatt med til sykehuset, sier hun.

To av de drepte var sikkerhetsvakter ved flyplassen, mens to var ansatte i Pakistan International Airlines, ifølge sykehussjefen.

- Ingen nordmenn rammet

Det er ikke kommet meldinger om at nordmenn er rammet i angrepet mot flyplassen i den pakistanske byen Karachi søndag, ifølge det norske Utenriksdepartementet.

Det opplyser pressevakt Astrid Sehl til NTB.

— Vi har ikke fått opplysninger om at norske statsborgere har oppholdt seg på flyplassen eller er rammet av angrepet. Vår ambassade følger situasjonen nøye og vil holde kontakt med lokale myndigheter, sier Sehl.

Falsk ID

Ifølge den pakistanske avisen Dawn News skal angriperne ha brukt falske ID-kort og utgitt seg for å være flyplassens sikkerhetspersonell for å komme seg inn på området.

Ingen har foreløpig tatt på seg ansvaret for angrepet.

Sikkerhetsstyrker har omringet flyplassen og stengt veiene i området. Alle flyginger er innstilt og fly blir omdirigert. Samtidig blir ansatte på flyplassen evakuert fortløpende.

Karachi er den største byen i Pakistan og ligger sør i landet.

Spekulasjoner

The Guardian spekulerer i at det kan være en utbrytergruppe fra det pakistanske Taliban som står bak angrepet.

Den pakistanske avisen The Express Tribune skriver at minst fire personer fra flyforsvaret ble skadet i angrepet på den gamle terminalen til Karachi Airport. Senere er det blitt kjent at minst fem skal være drept.

Ifølge avisen skal angriperne ha prøvd å komme seg inn på rullebanen.

BBC henviser til Dawn News, som hevder at mellom åtte og ti tungt bevæpnede personer angrep flyplassen. Sikkerhetspersonell og politi skal ha sikret området rundt og stengt veiene.

Alle landinger og avganger har blitt stanset.

New York Times siterer pakistanske myndigheter som sier at at fem vakter på flyplassen skal være drept.