Sent mandag kveld var 11 mennesker bekreftet omkommet, etter eksplosjonen som rammet en sentral t-banestasjon midt i Hviterusslands hovedstad Minsk noen timer tidligere.

— De som står bak eksplosjonen, ønsker å underminere freden og stabiliteten i landet vårt, sa president Aleksandr Lukasjenkos på nasjonalt TV mandag kveld.

Lukasjenko hadde da hatt krisemøte med en rekke ministre, etter at han selv hadde besøkt åstedet og lagt ned blomster tidligere på kvelden.

Presidenten har også gitt ordre om at de allerede strenge sikkerhetstiltakene i landet skal trappes ytterligere opp.

- Mulig link til terroraksjon i 2008

Aleksandr Lukasjenko sier at mandagens eksplosjon kan ha en link til terrorangrepet mot en rockekonsert i 2008, der også presidenten var til stede. Den gang ble 50 mennesker skadet da en bombe eksploderte blant publikum.

— Vi må finne ut hvem som kan tjene på å underminere freden i landet vårt, hvem som står bak dette, sa presidenten mandag kveld.

Han utelukker ikke at det kan være mennesker fra andre land som står bak.

— Eksplosjonen kan være en gave fra utlandet, sa han.

- Det var en bombe

En sikkerhetstalsmann sa til det russiske nyhetsbyrået Interfax at det trolig var en bombe som eksploderte

– De ytre tegnene, skadene som ofrene var påført, tyder på at dette var en terrorhandling, sa den ikke navngitte talsmannen.

Samtidig kom det ubekreftede meldinger om at undergrunnsbanen var rammet av ikke bare én, men to eksplosjoner.

- Glass fløy gjennom luften

– Det kom et lite smell, det var ikke spesielt høyt. Glass fløy gjennom luften, fulgt av en støvsky, og jeg så en masse blod, fortalte en mann som ble behandlet for skader i ansiktet, til mediefolk i Minsk.

Øyenvitner fortalte at folk ble hentet ut på bårer fra Oktjabrskaja-stasjonen. I tillegg til de omkomne skal over 100 være skadet.

Av disse måtte 50 sendes til ulike sykehus i Minsk-området, mens de andre fikk førstehjelp på stedet.

President Lukasjenko

T-banestasjonen som ble rammet, ligger ikke langt fra den hviterussiske presidenten Aleksandr Lukasjenkos kontor. Lukasjenko styrer Hviterussland med hard hånd, og den tidligere sovjetrepublikken har ikke vært kjent for terroraksjoner.

Politisk urolig

Siden desember i fjor har det vært politisk uro i Hviterussland. Da ble flere enn 700 personer arrestert, deriblant syv presidentkandidater, under en stor demonstrasjon mot det mye omtalte presidentvalget.

Lukasjenko, som har styrt Hviterussland siden 1994, vant det siste valget 19. desember med stor margin.