Sju bomber gikk av på tog og stasjonsområder i de vestlige forstedene i byen mellom klokka 18.20 og 19 lokal tid, melder den indiske fjernsynskanalen CNN-IBN. Passasjerene løp fra stasjonene i panikk, og mobilnettet brøt sammen da folk prøvde å ringe sine kjære.

Indias statsminister sier ifølge at terrorister sto bak de koordinerte angrepene som var rettet mot jernbanenettet i rushtida da togene var fullpakket. Politiet bekrefter at eksplosjonene var forårsaket av sprengstoff.

Sterke bilder

Etter eksplosjonene ble folk hjulpet til sykehus, og fjernsynskanalene viste sterke bilder av blodige sårede som fikk behandling. Noen klaget imidlertid over at det var for lite politi og jernbanefolk til å hjelpe de sårede.

Butikkeier Gopi Chand var vitne til en av eksplosjonene.

– Eksplosjonen var så kraftig at vi trodde vi ble truffet av lynet. Det ristet markedet vårt, sa han.

Et annet vitne forteller om alvorlige skader.

– Vi hørte et høyt smell i en av vognene i toget. Da vi løp til for å se, så vi folk med svært alvorlige skader, fortalte han til CNN-IBN.

Innstilt

Etter angrepene ble alle togene innstilt. Jernbanen er den viktigste forbindelsen mellom forstedene vest i Mumbai og byens sentrum.

Over seks millioner mennesker bruker tognettet i Mumbai hver dag, og etter eksplosjonen sto flere tusen mennesker strandet uten transportmuligheter.

Mumbai er den viktigste handelsbyen i India.

Mistenker muslimer

Ingen tok umiddelbart på seg ansvaret for angrepet, men mistanken retter seg mot muslimske militante som kjemper mot indisk styre i Kashmir. Tidligere har disse gruppene stått bak flere bombeangrep i India.

Eksplosjonene rammet tog som sto på plattformene på stasjonene Khar, Mahim, Matunga, Jogeshwari, Borivili og Bhayander, i den rekkefølgen, ifølge politiet. En bombe rammet også et tog mellom stasjonene Khar og Santa Cruz.

Minst ett tog ble delt i to av eksplosjonene. Store nedbørsmengder i området gjorde redningsarbeidet svært vansk

RTV