Sikkerhetskontroller er derfor trappet opp over hele byen. Ved inngangene til undergrunnsstasjonene under ettermiddagsrushet torsdag var politiets nærvær veldig synlig.

Politiet har varslet at ryggsekker, dokumentmapper og barnevogner vil bli undersøkt. Ekstra vaktmannskaper, politifolk og bombehunder er satt inn i sikkerhetsarbeidet.

New Yorks borgermester Michael Blomberg sa på en kort pressekonferanse torsdag at advarselen er den mest konkrete han noensinne har mottatt.

— Dette er første gang at trusselen er så konkret. Vi har gjort og kommer til å fortsette å gjøre alt vi kan for å beskytte denne byen, sa Blomberg som oppfordret New Yorks innbyggere til å leve som normalt.

Troverdig

Borgermesteren opplyste at trusselen kommer fra utlandet og at informasjonen er meget detaljert og kommer fra flere etterretningskilder.

New Yorks politimester Ray Kelly, som også deltok på pressekonferansen, sa at trusselen om et angrep de neste dagene er troverdig. Trafikken på T-banenett går likevel som normalt.

FBIs New York-sjef Mark Mershon sa at trusselen var delvis avverget takket være en hemmelig operasjon tidligere i uken, men ingen skal så langt ha blitt arrestert.

— Hemmelige operasjoner har faktisk delvis avverget denne trusselen. Vi fortsetter å arbeide døgnet rundt for å løse den fullt og helt, sa Mershon.

Ikke alle er like overbevist om trusselens alvor. Talsmann for departementet for indre sikkerhet, Russ Knocke, sier at informasjonen er tvilsom.

— På det nåværende tidspunkt tror etterretningstjenestene at informasjonen, selv om den er konkret, er av tvilsom troverdighet, sa Knocke, og la til at den ble meddelt lokale myndigheter bare for å være på den helt sikre siden.

New York-senatoren Charles Schumer sier at trusselen mot T-banenettet er konkret, men ikke bekreftet av andre kilder og ikke av høyeste troverdighet.

Som normalt

New York har vært i høy beredskap siden terrorangrepene mot World Trade Center i 2001. Sikkerhetsarbeidet ble også trappet opp etter terrorangrepene mot London i sommer.

4, millioner passasjerer reiser med T-banen i New York daglig. Ashley Onstott (19) tok torsdag ettermiddag T-banen som hun pleier å gjøre.

— Jeg liker ikke å si det, men dette virker som et lett mål. Samtidig er det betryggende at truslene alltid ser ut til å ende i ingenting, sier hun

På Times Square sto politiet ved inngangen, men lot de fleste gå inn uten noe om og men. Læreren Lloyd Lohmeyer mener at terrorfaren har blitt en del av hverdagen.

— Du føler alltid at du er i sentrum av skyteskiven. Kanskje skjer det akkurat her, sa han før han satte seg på et tog på Grand Central Station.

SJEKKES: Passasjerer sjekkes ved nedgangen til en t-banestasjon i New York.