Lahore: Minst 12 mennesker lå døde igjen etter terrorangrepet mandag morgen, mens mer enn 60 ble såret. Ifølge etterretningsfolkene bar aksjonen preg av å være gjennomført av den pakistanske fløyen av islamistmilitsen Taliban eller av terrornettverket al Qaida.

— Vi hadde akkurat samlet oss i klasserommet, da det virket som om helvete brøt løs og en voldsom eksplosjon ristet bygningen, fortalte Noor Mohammed, som er elev ved skolen som ble rammet.

— Det brøt ut full panikk, tilføyde han.

Elevene løp mot utgangen for å komme seg i sikkerhet. Mange av dem forsøkte å bære med seg skadde skolekamerater

Noor Mohammed, elev

«Løp mot utgangen»

— Elevene løp mot utgangen for å komme seg i sikkerhet. Mange av dem forsøkte å bære med seg skadde skolekamerater, sa Mohammed, som slapp fra terrorangrepet med noen mindre skader og greide seg med førstehjelp.

Bilbomben som eksploderte, gikk av utenfor en politistasjon midt i morgenrushet i den travle storbyen. En del av politistasjonen som brukes til avhør av terrormistenkte, lå igjen i ruiner etter angrepet.

Rasende innbyggere i området anklaget myndighetene for manglende ansvarsfølelse.

— Vi har gang på gang bedt dem på det sterkeste om å fjerne disse kontorene fra området der vi bor, men de bryr seg ikke om hva vi sier, sa en kvinne til nyhetsbyrået Reuters

Forbereder nye angrep?

De siste ukene har tallet på terroraksjoner mot mål i Pakistan gått ned. Men ifølge Reuters er det uklart om dette skyldes at sikkerhetssituasjonen er bedret eller at Taliban og deres allierte i al Qaida tar en pause mens de forbereder nye, store angrep.

Mandagens angrep kan uansett vise seg å bli et tilbakeslag for de pakistanske myndighetene. Regjeringen i Islamabad har fått ros fra sine allierte i USA for å ha tatt til fange flere ledende medlemmer av det afghanske Taliban.

Regjeringsstyrker har dessuten ødelagt flere av militsens baser under to store offensiver mot Taliban nordvest i Pakistan. Men diplomater påpeker at islamistmilitsen flere ganger har vist evne til å reise seg igjen etter slike nederlag.