*1983: Den 23. oktober detonerte en selvmordsbombe inne i en bygning i Beirut. I alt 241 amerikanske soldater mistet livet.

*1984: En bilbombe rev med seg en bygning som tilhørte den amerikanske ambassaden i Beirut. 16 mennesker ble drept og 96 såret, blant dem den amerikanske og den britiske ambassadøren.

*1985: En palestinsk gruppe under ledelse av Abu Nidal kapret en Pan Am jumbojet i Karachi for å tvinge USA til å sette terrorister på frifot. 17 mennesker ble drept da flyet ble stormet på flyplassen.

*1988: Pan Am flight 103 eksploderte over den skotske byen Lockerbie like før jul. 270 personer ble drept. Noen måneder tidligere hadde et amerikansk marinefartøy skutt ned et iransk passasjerfly over Persiabukta ved en misforståelse. 290 mennesker ble drept.

*1993: En bombe eksploderte i garasjeanlegget til World Trade Center. Seks personer ble drept og mer enn 1.000 skadet. Den blinde egyptiske sjeiken, Omar Abderrahman, fikk ansvaret for aksjonen.

*1995: En bilbombe eksploderte utenfor lokalene til den saudiarabiske nasjonalgarden i Riyad. Fem amerikanere og to indere ble drept, mens 60 personer ble skadet.

*1996: En bombe plassert i en lastebil utenfor en saudiarabisk militærbase i Al Khobar eksploderte og 19 amerikanere mistet livet. I alt ble 386 personer skadet utenfor basen der det var stasjonert flere tusen amerikanske soldater.

*1998: I Kenyas hovedstad, Nairobi, eksploderte en kraftig bombe i en bygning like ved den amerikanske ambassaden. Minst 40 personer ble drept. Samtidig eksploderte en tilsvarende bombe i nærheten av den amerikanske ambassaden i Tanzanias hovedstad, Dar-es-Salaam. I alt mistet 230 personer livet ved de to eksplosjonene. Den kjente terroristen, Osama bin Laden, fikk ansvaret for de to eksplosjonene.

*2000: Osama bin Laden fikk også ansvaret for et angrep på den amerikanske jageren, USS Cole på havna i Aden. En gummibåt med eksplosiver ble kjørt rett inn i skipssida, og i alt 17 amerikanske sjøfolk mistet livet.

*Den hittil alvorligste aksjonen på amerikansk jord er ikke inspirert fra Midtøsten. Amerikaneren Timothy McVeigh plasserte en bombe utenfor en føderal bygning i Oklahoma City. I alt 168 mennesker mistet livet. McVeigh ble tidligere i år henrettet.