16 år gamle Darline var sterkt dehydrert og så ut til å ha en skade i beinet. Hun ble funnet i restene av sitt eget hjem like ved en skole i den haitiske hovedstaden.

— Jeg vet ikke hvordan hun klarte å stå imot så lenge. Det er et mirakel, sier redningsarbeider J.P. Malaganne.

Han forteller at jenta var sjokkert og glad, og at hun gråt etter at hun var reddet.

Hørte rop

De franske redningsarbeiderne som hentet 16-åringen ut, tror hun har ligget begravet helt siden det store jordskjelvet 12. januar.

— Hun er veldig svak, noe som tyder på at hun har vært der i 15 dager, sier Samuel Bernes, talsmann for redningsteamet.

Det var naboer som først hørte ropene fra jenta. De gravde henne delvis ut på egen hånd, og ba så franskmennene om å fullføre jobben. Det skal ikke ha vært nødvendig med mye graving før Darline kunne hentes ut av bygningsrestene.

Deretter fikk den dehydrerte jenta væske intravenøst.

— Vi vet ikke om hun hadde vann mens hun lå begravet. Det var så vidt hun kunne snakke, forteller Claude Fuilla fra det franske sivilforsvaret.

Noe av det første 16-åringen skal ha sagt, var at hun var bekymret for hvordan det er gått med vennene hennes etter jordskjelvet.

- Mange overlevende

Over 130 mennesker er blitt reddet i live ut av de sammenraste husene i Port-au-Prince, noe redningsarbeidere mener er uvanlig mange.

Den forrige som ble reddet, var en 31 år gammel mann som tirsdag ble funnet under bygningsrester i en gate som heter Rue de Miracles – Mirakelgata på norsk. Det antas at han hadde ligget innesperret i tolv dager.

Haitis president René Préval sa onsdag at det til sammen er funnet i underkant av 170.000 døde etter jordskjelvet. Myndighetene frykter at det endelige tallet kan ligge rundt 200.000.

Préval har besluttet at valget på ny nasjonalforsamling utsettes på grunn av jordskjelvkatastrofen. Valget skulle egentlig vært holdt 28. februar.

— Valgkampen skulle begynt torsdag, men av åpenbare grunner kommer ikke det til å skje, sier Préval.

Presidenten legger til at han ikke har til hensikt å bli sittende lengre enn til februar 2011, da perioden hans utløper.