Den 17 år gamle kunststudenten Mathew Hardman ble dømt for å ha stukket i hjel den døve enken Mabel Leyshon mens hun så på TV hjemme hos seg selv, i en landsby nord i Wales i november 2001.

Brystkassen hennes ble åpnet, hjertet fjernet og pakket i avispapir, før det ble plassert i en kasserolle på et sølvfat. Ildraker ble plassert ved offerets føtter slik at de dannet et kors. Blod ble tappet fra offerets ben, helt i en kjele og deretter drukket.

Hardman blir beskrevet som svært opptatt av vampyrer. Anklager Roger Thomas hevdet at Hardman begikk drapet fordi han trodde han selv ville bli en udødelig vampyr dersom han drakk menneskeblod.

17-åringen ble ifølge politiet avslørt på grunn av avtrykk av leppene hans på kjelen med blodet til den drepte kvinnen. I arbeidet med saken la politiet ned store ressurser, og kontaktet blant annet eksperter på heksekunst.

Landsbyen i Wales hvor drapet ble begått er frem til nå mest kjent for å ha et navn på 56 bokstaver, når det ikke forkortes til Llanfairpwll PG.

(NTB)