Talsmenn for romfartsadministrasjonen NASA sa at sprekken i isolasjonsmateriale på romferjas utvendige drivstofftank ikke var til hinder for en oppskytning. Faren for at løst materiale skulle skade «Discovery» ble betegnet som svært liten.

En trekantet isolasjonsbit som målte rundt 7,5 centimeter langs hver side falt av, etter at tanken var tømt for drivstoffet som består av flytende oksygen og flytende hydrogen. – Dette er mindre enn halvparten av det som må til for å skade ferja, sa en NASA-talsmann.

Hvis nedtellingen går som normalt, skal «Discovery» skytes opp klokken 20.38 norsk tid tirsdag. Mannskapet på sju skal føre ferja opp til sammenkobling med den internasjonale romstasjonen ISS, og deretter vende tilbake til jorda etter en ferd på tolv døgns varighet.

NASA har de siste tre årene brukt 1,3 milliarder dollar eller vel åtte milliarder kroner på å forsøke å løse problemene med isolasjonen på romferjene. Det var disse problemene som førte til katastrofen med romferja «Columbia» i 2003, der alle de sju om bord omkom.

Teknikere fra den amerikanske romfartsadministrasjonen NASA arbeidet sent mandag kveld norsk tid på spreng med å klargjøre romferja «Discovery» for oppskytning fra romsenteret Cape Canaveral i delstaten Florida sørøst i USA.
NASA TV