President George W. Bush hadde torsdag både McCain og demokratenes presidentkandidat Barack Obama på besøk i Det hvite hus, i et forsøk på å sikre tilslutning til sin planlagte krisepakke på nærmere 4.000 milliarder kroner.

– Skade prosessen

Stemningen under møtet var amper, og størst motstand møtte Bush hos sin partikollega McCain.

– John McCain gjorde ingenting for å hjelpe. Han bidro bare til å skade prosessen, tordnet demokratenes leder i Senatet, Harry Reid, som selv deltok på møtet.

Ifølge demokratene har McCain vendt ryggen til Bushs forslag til krisepakke, som demokratene har vært med på å forhandle om de siste dagene, og omfavner nå i stedet en alternativ plan utarbeidet av en gruppe konservative republikanere i Kongressen.

– Det høres ut som om senator McCain har tatt parti med republikanerne i Representantenes hus, som ønsker en helt annen tilnærming, konstaterer demokratenes kongressrepresentant Henry Waxsman.

Rykket ut

Mens det få timer før møtet i Det hvite hus ble meldt om enighet om en krisepakke, ble det etter møtet snakket om fullstendig sammenbrudd.

Finansminister Henry Paulson og sentralbanksjef Ben Bernanke kastet seg begge i bilene og satte kurs for Kongressen, i et forsøk på å få forhandlingene tilbake på sporet.

Demokratenes leder i Representantenes hus, Nancy Pelosi, ga samtidig klar beskjed om hvor skoen trykker og ba Paulson ta stilling til republikanernes alternative forslag til krisepakke.

AMPERT: Torsdagens møte mellom president George W. Bush og de to presidentkandidatene John McCain og Barack Obama var ampert og resulterte ikke i enighet om en økonomisk krisepakke
JIM YOUNG