– Jeg tror ikke det er noen enighet om noen ting ennå. Men tallet 800 milliarder har vært nevnt, sa flertallslederen i Representantenes hus, Steny Hoyer, i en pause sent tirsdag kveld.

Forhandlingene begynte straks etter at Senatet vedtok sin versjon av pakken på 838 milliarder dollar. Representantenes hus har tidligere vedtatt en pakke på 820 milliarder dollar, men de to kamrene må bli enige om en felles versjon som må vedtas uendret i begge kamre.

Krever rask handling President Barack Obama vil gjerne ha den endelige versjonen på sitt skrivebord innen helgen slik at han kan få den signert og satt ut i live jo før jo heller.

På et folkemøte tirsdag i Fort Myers i Florida, en by som er særlig hardt rammet av tvangssalg av boliger, oppfordret han igjen Kongressen til å bli ferdig med pakken, men han advarte samtidig at det vil ta tid å komme ut av krisen.

– Jeg sier ikke at planen er perfekt. Men jeg kan si med stor sikkerhet at om vi ikke gjør noe med denne krisen, vil det bare gjøre problemene våre verre. Ikke å gjøre noe er ikke noe alternativ, sa han.

Men forhandlingene kan dra ut lenger enn Obama ønsker.

Siden demokratene er avhengige av å få med seg minst to republikanere i Senatet, vil trolig den endelige versjonen ligge nærmere Senatets versjon.

Det er ikke stor forskjell på dem i størrelse, men versjonen til Representantenes hus er tyngre på investeringer og velferdstiltak, mens demokratene i Senatet måtte godta mer skattelette for å få med de nødvendige republikanerne til å få den vedtatt.

Republikanerne advarer Susan Collins, som er en av de tre republikanerne som stemte sammen med demokratene, sa mandag at hun ikke ville stemme på den endelige versjonen om den ikke justeres ned til rundt 800 milliarder dollar.

For å få med seg de tre republikanerne fjernet demokratene 16 milliarder til skolebygging og 40 milliarder i budsjettstøtte til delstatene.

Men Obama vil at pakken skal inneholde noen penger til tiltak for utdanningssektoren, selv om republikanerne er helt imot statlig støtte til å bygge skoler.

Senatet vedtok pakken med 61 mot 37 stemmer, mens Representantenes hus vedtok sin versjon uten hjelp av en eneste republikaner.

Stimuleringspakken kan ikke alene få fart på den kriserammede økonomien siden den ikke tar for seg finanssystemets problemer. Så lenge bankene ikke mangler likviditet og ikke låner ut penger, vil ikke økonomien vokse.

Krisepakke for bankene

Dette forsøker Obama å løse med en ny versjon av krisepakken for bankene og finanssystemet som finansminister Tim Geithner la fram en skisse av tirsdag.

Men markedet reagerte negativt på mangelen på konkrete detaljer i Geithners pakke, og alle tre hovedindeksene på New York-børsene sank med mellom 4 og 5 prosent på grunn av frykt for at planen ikke er nok.

Geithner sa han ville satse på et nært samarbeid mellom stat og privat sektor for å få bankene til å fungere igjen.

Selv bidrar han med de 350 milliarder dollar som i januar ble frigitt av krisepakken på 700 milliarder dollar, mens sentralbanken bidrar med 1.000 milliarder dollar i nye lån til et fond som skal kjøre opp råtne lån. Han håper privat sektor skal bidra med ytterligere hundrevis av milliarder.

LARRY DOWNING