– Jeg har ingen kommentar til det. Jeg sender helt klart mine beste ønsker og tanker til guvernøren og hans familie, sa Clinton mens hun tirsdag drev valgkamp i Pennsylvania.

Hun lå samme dag an til å tape nominasjonsvalget i Mississippi, der rivalen Barack Obama leder klart på meningsmålingene.

Kravene om at New Yorks guvernør Eliot Spitzer må gå av øker i styrke etter at han mandag innkalte til pressekonferanse for å be om unnskyldning for sitt moralske fall.

Den svært populære politikeren er kjent for sine korstog mot organisert prostitusjon og korrupsjon på Wall Street, men nå er han selv avslørt som en som slett ikke lever etter sin egen lære.

Clinton vil imidlertid ikke spekulere på om Spitzer er ferdig som guvernør.

– La oss vente og se hva som skjer de nærmeste dagene. Akkurat nå har jeg ingen kommentar, sier hun.

Superdelegat

Spitzer er en av superdelegatene som støtter Clinton, og som på Det demokratiske partiets landsmøte i august kan være blant dem som avgjør om Clinton eller Obama blir partiets presidentkandidat.

Hvis Spitzer går av som guvernør, mister Clinton en stemme ettersom han kommer til å bli erstattet av demokraten David Paterson. Paterson er allerede er superdelegat og har erklært sin støtte til Clinton.

Clinton og Spitzer har hatt et godt kollegialt forhold siden Clinton stilte til valg for å bli New Yorks senator i år 2000. De er ikke personlige venner, men skandalen kan likevel kaste et dårlig lys på Clinton, som nylig kritiserte Obamas forhold til Antoin «Tony» Rezko, en innflytelsesrik samfunnstopp som er tiltalt for korrupsjon i Obamas hjemby Chicago.

Taus kone

Med en taus kone ved sin side har Spitzer beklaget sin oppførsel, men han har ikke sagt noe om at han vil gå av slik det allerede er kommet krav om fra republikanerne.

Det var New York Times som mandag først meldte at Spitzer var innblandet i organisert prostitusjon. Nyheten var så sjokkerende at de fleste nektet å tro den før Spitzer tillyste pressekonferanse.

Senere ble det klart at han ikke er mistenkt for å ha vært involvert i prostitusjonsringer, men at han selv har kjøpt sex under en reise til Washington.

Beklagelse

– Jeg har opptrådt på en måte som krenker mine forpliktelser til familien og som krenker min og alles oppfatning om rett og galt, sa Spitzer.

Han sa ikke selv konkret hva han har gjort galt, men ifølge New York Times ble Spitzer tatt gjennom telefonavlytting mens han organiserte et treff med en luksusprostituert på et hotell i Washington i forrige uke.

Spitzer er inne i sin første periode som guvernør i New York. Som delstatens justisminister ble han kjent for å ha deltatt i opprullingen av minst to prostitusjonsringer og for sin kamp mot korrupsjon.

Flere kommentatorer sier at det verste ikke er så mye hva han har gjort, men hykleriet som opptredenen hans vitner om.

Han har vært regnet som en av de kommende stjernene blant Demokratene og ble valgt til guvernør med 70 prosent av stemmene.

På Wall Street er det ikke mange som synes synd på ham etter kampanjene han førte mot hvitsnippforbrytelser. Han sto bak sakene mot Hank Greenberg i American International Group og Richard Grasso, som var sjef for Wall Street-børsen.

– Gjør klar for en skadefryd-fest på Wall Street, sier en finansdirektør.

MIKE STONE / REUTERS
SCANPIX