De tre barna som ble hentet opp av kjelleren, lagt på trappen og så «funnet» av Josef Fritzl ble hentet opp fordi de skrek for mye.

Etterforskningen har vist at årsaken til at Josef Fritzl og hans kone adopterte ett barn og ble fosterforeldre for to andre barn som Fritzl hadde fått med sin egen datter, var at barna var urolige og skrek for mye der nede i kjelleren. De tre var også mye syke, noe som gjorde forholdene i kjelleren enda vanskeligere for de andre.

Les også: Fikk han hjelp

Lagt på trappen

Mens tre av barna på 19, 18 og fem år aldri fikk komme opp i frisk luft, aldri se dagslyset elller ta del i det normale livet i Amstetten, ble tre av barna hentet opp da de var omtrent ni må-neder gamle.

Fritlz la dem på trappen til sitt eget hus, vedlagt et brev som han hadde truet sin datter Elisabeth til skrive, og hvor det sto at hun ikke kunne ta seg av barnet.

Se også: Tidslinje fra Østerrike (Aftenposten)

Les også: Målløse fagfolk

Streng De tre barna, to piker og en gutt er nå 12, 15 og 16 år gamle, og de har ifølge myndighetene, naboer og bekjente hatt en ganske normal oppvekst. Josef Fritlz var likevel streng mot dem, mens hans kone, barnas bestemor var omsorgsfull og tok seg godt av dem, ifølge barnevernet, som gjentatte ganger var på besk.

Josef Fritzl og konen ble også gjentatte ganger innkalt til møte og samling med andre fosterforeldre, men det var stort sett fru Fritzl som møtte opp. Det var også hun som fulgte opp barna i barnehage og skole og også hentet dem, noe ektemannen aldri gjorde.

– Ingen grunn til å tvile – Vi hadde ingen grunn til tvile på at brevene som ble funnet sammen med barna var ekte. Foreldrene ble sjekket og politiregisteret viste ikke at de tidligere var straffet. Derfor fikk Fritzl adoptere det første barnet og deretter ta til seg de to neste barna som fosterbarn, sier den øverste sjefen for forvaltningen i distriktet, Hans-Heinz Lanze.

Flere hundre mennesker samlet seg i går kveld på torget i Amstetten for vise solidaritet med barna og 42 år gamle Elisabeth, som opplevde så mange fryktelige år i fangehullet under foreldrenes hus.

Les mer hos Aftenposten

Les også: Her ble hun holdt fanget

REUTERS
REUTERS
REUTERS
HO