05.06:

Demokratenes seierskvinne i New Hampshire taler til sine jublende supportere. Ektemannen Bill og datteren Chelsea er med på podiet. Utdrag fra vinnertalen følger:

— Den siste uken har jeg lyttet til dere. Og i prosessen fant jeg min egen stemme, sier Hillary Clinton.

— Jeg følte vi alle snakket fra hjertene, og jeg er så glad for at dere svarte. La oss gi Amerika et comeback som New Hampshire nettopp har gitt meg.

— Gjennom alle opp- og nedturer har dere minnet meg om at politikk ikke er et spill. Det dreier seg om folk, om å gjøre en forskjell i livene deres, å få ut potensialet i alle. Det har vært målet i mitt liv. Vi møter utfordringer hjemme og ute. Mange har mistet hjemmene sine, de jobber dag og natt uten å klare å betale regningene. De håper de ikke blir syke fordi de ikke kan betale regningene. Altfor mange har vært usynlige for lenge. Vel, dere er ikke usynlige for meg.

— Oljeselskapene og farmasøytselskapene har hatt syv år med en president som står bak dem. Det er på tide med en president som står bak dere.

— Vi skal ha visdom til å få slutt på krigen i Irak på den rette måten. Og vi skal gjenopprette Amerikas respekt og troverdighet i verden.

— Vi vet at skal løftet vårt til Amerika bli virkelig, må vi levere. Hvis du vil bli med, vil vi svare. I morgen skal vi stå opp, rulle opp ermene og fortsette.

— Vi kom tilbake fordi dere sa fra høyt og tydelig. Dere vil at denne kampanjen skal handle om dere. For det er så mye på spill for vårt land.

04.48:

— Jeg vil gratulere senator Clinton med en hardt tilkjempet seier her i New Hampshire, sier Barack Obama.

— Ja, vi kan, er Barack Obamas mantra i denne valgkampen, som et pussig ekko av byggmester Bob.

04.47:

CNN melder også at Clinton vinner valget i natt. Barack Obama taler straks til sine tilhengere.

04.36:

Associated Press sine prognoser viser at Hillary Clinton vinner Demokratenes primærvalg i New Hampshire. Andre medier er avventende. Clinton gjør det sterkt i de største byene i delstaten.

04.14:

John Edwards blir nummer tre i New Hampshire, langt bak Clinton og Obama. Han snakker til sine tilhengere hvert øyeblikk. Hans kone Elizabeth Edwards er kreftsyk, men hjelper sin mann i valgkampen.

— I dag har vi tatt skritt. Ikke så store som vi hadde håper på, men skritt vi er utrolig stolte av, sier Elizabeth Edwards.

— Jeg gratulerer senatorene Clinton og Obama. To race over, 48 stater igjen, sier John Edwards.

Han gjør det klart at han ikke kaster inn håndkleet i kampen om presidentvervet.

03.59:

Cirka 280.000 demokrater har stemt i New Hampshire. Det er rekord. Rundt 220.000 republikanere har stemt, færre enn i 2000. Det er dårlig nytt for republikanerne foran det endelige presidentvalget i november.

03.51:

I Hillary Clintons leir har man allerede begynt å kopiere hennes ektemanns tilnavn fra 1992 i New Hampshire, «the comeback kid». Flere kommentarer spår at det er hennes tårer på TV som har gitt henne et hopp like før valget. Men fortsatt er det ingen som tør å spå hvem som vinner Demokratenes primærvalg av henne og Obama.

03:46:

Republikaneren Ron Paul har ikke gitt opp håpet. Hvis en skal dømme på grunnlag av lydnivået i Pauls hovedkvarter, har han noen av de mest entusiastiske tilhengerne i valgkampen.

— Vi er på rett spor, og dette skal bli noe stort for dette landet, sier Paul, som kjemper mot Rudy Giuliani om fjerdeplassen i New Hampshire.

03.44:

Hillary Clinton har vunnet stort i Manchester, den største byen i New Hampshire. Flere studentbyer er ennå ikke talt opp, der er det ventet at mange har stemt på Barack Obama.

03.12:

«Mac is back», jubler John McCains (71) tilhengere når han går på podiet. Han vinner Republikanernes nominasjon i New Hampshire.

— Jeg er forbi alderen da jeg kunne bruke substantivet «kid», uansett hvilket adjektiv som står til det. Men i dag viste vi hva et comeback er, sier McCain.

— I natt har vi tatt et skritt, men bare det første skrittet mot å reparere amerikanernes tilllit til regjeringen. Velgerne sender oss ikke til Washington for å styrke våre egoer. (...) Jeg dro ikke til Washington for å tjene mine interesser, men for å tjene mitt land. Og det har jeg tenkt å gjøre hvis dere velger meg til president, sier han.

03.00:

Republikanernes vinner i Iowa, Mike Huckabee, takker sine tilhengere. Han ligger an til å bli nummer tre i New Hampshire.

— For noen uker siden var vi langt tilbake på en sjette plass, ingen trodde vi skulle være utfordrere i New Hampshire. Men fordi så mange folk i denne staten jobbet hardt for meg, uten penger fra oss.. Jeg vet ikke hva dere har gjort, og jeg vil ikke vite det. Men fra dypet av mitt hjerte vil jeg si at nummer fire og fem ville vi vært fornøyd med. Nå gjør vi det bedre enn noen trodde denne gutten fra sør kunne gjøre det i New England, sier Huckabee.

02.50:

Mitt Romney taler til sine tilhengere nå. Han erkjenner nederlaget for John McCain. Men han tror ikke McCain klarer å balansere budsjettet eller skaffe alle amerikanere helseforsikring.

— Jeg tror ikke jobben blir gjort med Washington-innsidere i Det Hvite Hus, sier han med adresse til McCain.

— Jeg skal slåss videre og forhåpentlig være tilbake her i november, sier Romney og får trampeklapp.

Neste kamp for Republikanerne er i Michigan. Der har faren til Mitt Rommey, George Romney, vært guvernør.

02.42:

Mitt Romney og Mike Huckabee skal allerede ha ringt John McCain og gratulert ham med seieren i New Hampshire.

New York Times melder at valgdagsmålingene viser at flere kvinner har stemt på Hillary Clinton enn Barack Obama, mens Obama har vunnet mennene. Dette er motsatt fra kjønnsfordelingen i Iowas nominasjon.

02.37:

Også Fox News fastslår at John McCain vinner blant Republikanerne i New Hampshire.

— Vi viste folket i dette landet hvordan et virkelig comeback ser ut, sa McCain til The Associated Press.

— Vi skal fortsette til Michigan og South Carolina og vinne nominasjonen, fortsetter han.

Sjekk bt.nos valgkalender

02.13:

CNN fastslår allerede at John McCain vinner valget for Republikanerne i New Hampshire. Han vant denne staten også i 2000 i kamp mot George W. Bush.

02.00:

Det har vært et voldsomt velgeroppbud i New Hampshire, i det første primærvalget i årets presidentvalg.

De fleste valglokalene stenger klokken 02.00 norsk tid, men ni prosent av stemmene er allerede opptalt. De viser en knapp ledelse til Hillary Clinton blant Demokratene, mens John McCain leder komfortabelt blant republikanerne.

CNN slår allerede nå fast at John Edwards er uten sjanse til å vinne i New Hampshire. Demokratenes kamp står mellom Obama og Clinton.

Peiling på amerikansk politikk? Prøv vår store valgkamp-quiz!