• Krigen vil komme til deres gater, sier tsjetsjensk opprørsleder.

Ifølge en melding på et nettsted som blir brukt for å formidle meldinger fra de tsjetsjenske opprørerne tar emiren av «Det islamske emiratet i Kaukasus», Dokka Abu Usman, på seg ansvaret for de blodige terrorangrepene i Moskva mandag morgen.

— Jeg har personlig beordret angrepet, sier Doku Umarov som titulerer seg selv som «emiren» av «Det islamske emiratet i Kaukasus».

På et videoklipp nettstedet refererer til sitter Umarov i et skogsområde, kledd i militær uniform.

— Begge disse operasjonene ble utført på ordre fra meg og de kommer ikke til å bli de siste, sier Umarov på videoklippet, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Les også: - Sammenheng mellom selvmordsaksjonene

Kontramelding

Mandagens selvmordsaksjoner på Moskvas T-bane kostet 39 mennesker livet. Onsdag mistet ytterligere 12 mennesker livet i en bombeaksjon i den russiske republikken Dagestan.

Meldingen kommer kort tid etter at en annen talsmann nektet for at gruppen var involvert i angrepet.

Svar

Opprørslederen mener at terrorangrepet var et legitimt svar på russiske angrep på sivilbefolkningen i Tsjetsjenia, skriver nyetsbyrået Reuters.

Gruppen har som mål å opprette en uavhengig islamsk stat i Kaukasus, og for en måned siden truet lederen Doku Umarov med å spre opprøret i regionen til russiske byer.

— Krigen vil komme

Han lover at angrepene vil fortsette.

— Krigen vil komme til deres gater. Dere vil få føle den på huden og selv merke den på kroppen.