ANNE MYKLEBUST ODLAND OG NTB — Vi ser svært alvorlig på denne trusselen. Vi skal holde et krisemøte om saken så snart vi kan, sier Mohammad Hamdan, leder i Islamsk Råd Norge.

På krisemøtet vil Islamsk Råd trolig snakke om hvordan de skal samarbeide med norske myndigheter i denne saken og hvilke råd de skal gi til sine egne medlemmer.

Hamdan understreker at rådet tar sterkt avstand fra vold, terror og trusler.

— Vi er imot vold og har sendt brev til ambassaden i Saudi-Arabia for å fordømme terroraksjonene der. Slike trusler er helt uakseptabelt, sier lederen av Islamsk Råd.

Han sier at han ikke kan forstå hvorfor Norge er nevnt på lydopptaket som skal være av Ayman al Zawahri.

— Vi ser ikke noe grunnlag for at al Qaida skulle true Norge, sier Hamdan.

Han frykter for konsekvensene av trusselen for muslimer bosatt i Norge.

Vi tror at noen kanskje vil behandle muslimer som fiender. Det er en alvorlig sak. Vi vil bare leve i fred her, sier Hamdan.

Ved Det Islamske Forbundet i Bergen har terrortrusselen ikke gjort inntrykk, i følge forstander Haris Hindic.

— Vi tar ikke trusselen alvorlig, det er bare tomme ord. Ayman al Zawahri er ingen autoritet. Han bruker konfliktsituasjonen i verden for å fremheve seg selv, skape seg et navn. Han representerer ikke oss, vi har ikke valgt ham, sier Haris Hindic på vegne av om lag 6500 muslimer i Bergensområdet.

Forstanderen er likevel ikke overrasket over at truslene kommer.

— Det er del av hele konflikten. Bush har jo kommet med trusler mot hele verden for lenge siden, sier Hindic og trekker på skuldrene.

— Er dere redde for å bli mistenkeliggjort i Norge?

— Mange er nok det. Men jeg er heldig. Allah har gitt meg en god forkledning, sier Hindic opprinnelig fra Hercegovina - lys i huden og håret.