Amsterdam: Store mengder parafin lekket ut i Nordsjøen etter at et gresk tankskip kolliderte med et kypriotisk konteinerskip tirsdag. Men det skal ikke være fare for en miljøkatastrofe.

Kollisjonen skjedde om lag 30 kilometer fra kysten av Nederland.

Sammenstøtet forårsaket et hull på fem ganger seks meter i skroget på det greske tankskipet «Mindoro», og en kort stund lekket det ut flydrivstoff i sjøen.

Men flydrivstoffet fordunstet så fort at det knapt var i kontakt med vannet, opplyser talsmann for den nederlandske kystvakten, Peter Verbrug. Det er ikke ventet at lekkasjen vil føre til miljøproblemer. Ettersom det parafinlignede stoffet har fordunstet, er det ikke aktuelt å legge ut lenser og forsøke å samle det opp.

Mannskapet om bord på «Mindoro» greide dessuten raskt å tømme tanken det var gått hull på og overføre resten av brenselet til en annen tank.

— Alt er under kontroll, sier en talsmann for Cardiss Marine, som eier «Mindoro». Skipet hadde tirsdag formiddag kurs for Scheveningen.

Det kypriotiske konteinerskipet «York Ranger» har en besetning på tolv og fortsatte turen videre til Rotterdam. Det frakter stort sett tomme konteinere.

Ingen skal ha blitt skadd i ulykken, ifølge nyhetsbyrået ANP.