For bare noen få timer siden landet BTs team på flyplassen i Kairo. Siden flyplassen var stengt i går, ble flyet deres forsinket med 12 timer.

— Vi har nå kommet oss inn til sentrum av byen, og bare på veien fra flyplassen og til sentrum så vi mellom 25 og 30 tanks på veiene. Ellers var det mange pansrede kjøretøy og soldater i gatene, forteller Christophersen på telefon.

Brann og røyk

Utenriksjournalisten forteller at de ser tydelige spor etter gårsdagens store demonstrasjoner rundt omkring i byen.— Det er mange bygninger i brann, og det ryker flere steder i byen. En av bygningene nede ved Nilen er helt utbrent, forteller Christophersen.

Han har selv bodd i Kairo i ett år, men møter en helt annen by i dag.

— Nå nylig startet portforbudet og det blir spennende å se om folk etterlever det. Foreløpig virker det som om folk gir blaffen, siden det er mange folk i gatene, sier Christophersen.

Vifter med flagget

I gatene er det mange som vifter med det egyptiske flagget og i radioen spilles det nasjonalistiske sanger.

— Det er tydelig at noe er på gang, sier Christophersen.

Ved 17-tiden norsk tid, prøver demonstranter å komme seg inne i den statlige TV-stasjonen.

— Det blir stanset av hæren som har tatt oppstilling med tanks, sier han.

— Tidligere i dag var tusenvis av mennesker samlet på frigjøringsplassen, Tahrir, men nå har folk spredt seg litt, sier han

Han forteller også at kontorbygningen til partiet til presidenten er helt utbrent og at det brenner der fremdeles.

I bygningen ved siden av ligger Det egyptiske museet, som har en av verdens største samlinger av arkeologiske skatter.

Ifølge NTB kommer den egyptiske hæren med kraftige advarsler mot å bryte portforbudet og bevege seg ut i gatene. Alle som bryter forbudet mot å oppholde seg utendørs, vil være i fare, heter det i advarselen fra hæren som ble kringkastet på statlig fjernsyn lørdag.

Like etter at advarselen kom, åpnet politiet ild mot om lag 1.000 demonstranter som prøvde å storme innenriksdepartementet. Ifølge BBC har minst 50.000 mennesker nå trosset portforbudet og samlet seg på Tahrir-plassen i sentrum av Kairo.