De fire bombene rammet et oljeraffineri og et gasslager, som tilhører Shell, tidlig søndag morgen, ifølge en tjenestemann i forsvarsdepartementet. Angrepet mot gasslageret 10 kilometer nord for Colombo førte til at anlegget begynte å brenne, mens bombene mot oljeanlegget, som ligger i utkanten av Colombo, ikke skal ha gjort noen skade.

Sykehuskilder melder om seks sårede, hvorav to personer er under intensivbehandling.

Tredje angrep

Det er tredje gang på få uker at Tamiltigrene (LTTE) gjennomfører flyangrep. Geriljaens første angrep fra luften noensinne fant sted i mars og var rettet mot en militær flybase like ved Colombo. Tre soldater i flyvåpenet ble drept.

Alle angrepene har skjedd midt på natten, og flyene har vært uten lys for å unngå å bli oppdaget.

Angrepet natt til søndag ble gjennomført som hevn for flyangrep mot tamilske områder ved Kilinochi, opplyser en talsmann for LTTE.

Mørkla hovedstaden

Det srilankiske forsvaret forsøkte å skyte ned Tamiltigrenes fly da det ble oppdaget på radaren. Forsvaret mørkla også hovedstaden og den internasjonale flyplassen. Fem personer ble såret da regjeringssoldatene åpnet ild mot LTTE-flyet.

Svært mange av innbyggerne i Colombo satt og så på VM-finalen i cricket, der Sri Lanka spilte mot Australia, da byen ble mørklagt.

— Vi satt og så på kampen da lyset gikk. Noen minutter senere ble himmelen lyst opp av antiluftskyts, forteller Shivantha Fernandopulle til BBC.

På den internasjonale flyplassen ble all flytrafikk innstilt i en time, og passasjerer i fly som sto klar til avgang, ble kalt tilbake til terminalen.

Hevnangrep

Bare få timer etter Tamiltigrenes angrep, bombet det srilankiske forsvaret LTTE-stillinger nord på øya. Det var søndag ettermiddag ikke kommet rapporter om sårede eller drepte.

Tamiltigrenes talsmann Rasiah Illanthiriyan opplyser til det tamilvennlige nettstedet Tamilnet at opprørernes oppdrag var vellykket og at flyene har returnert til flybasen i den nordlige Wanni-regionen. To fly skal ha vært involvert i angrepet.

Tamiltigrene er trolig den eneste geriljabevegelsen i verden med eget flyvåpen. Det består trolig av to til fem lette småfly som er smuglet inn i landet i deler og montert sammen i områdene som er kontrollert av Tamiltigrene.

NATTANGREP: Himmelen over den srilankiske hovedstaden Colombo blir lyst opp av antiluftskyts etter at Tamiltigrene utførte flere flyangrep natt til søndag.
STR/SRI LANKA
MÅLET: Srilankiske soldater holder vakt ved et gasslager som ble bombet av Tamiltigrene natt til søndag.
ANURUDDHA LOKUHAPUARACHCHI