Tamilselvans død svekker ytterligere håpet om å unngå full borgerkrig på Sri Lanka, mener analytikere.

Tamilselvan, som også har vært forhandlingsleder for Tamiltigrene, LTTE, i internasjonale fredsforhandlinger, ble drept i et srilankisk flyangrep fredag morgen. Fem andre LTTE-ledere skal også ha blitt drept i angrepet.

Angrepet var rettet mot et møte med politiske toppledere i LTTE i Kilinochchi nord på Sri Lanka, opplyser LTTE-talsmenn til det tamilske nettstedet Tamilnet.

Srilankiske militære talsmenn sier deres etterretningsrapporter bekrefter tamillederens død.

Tamilselvan var Tamiltigrenes ansikt utad, og ledet også LTTE-delegasjonen i den siste runden med fredsforhandlinger høsten 2006. Han har hatt hyppige møter med nåværende miljø— og utviklingsminister Erik Solheim og andre norske fredsutsendinger, og har flere ganger vært i Norge.

– Tapet av Tamilselvan på denne måten er et stort tilbakeslag for alle håp om fredssamtaler i nær framtid, sier Jehan Perera i Nasjonalt fredsråd på Sri Lanka, en gruppe som er uavhengig både av regjeringen og Tamiltigrene.

Tamiltigrene har siden 1980-tallet kjempet for tamilsk selvstyre nord på Sri Lanka. Norge bidro til å forhandle fram en våpenhvile mellom geriljaen og regjeringen i 2002, men den er blitt skutt i filler. Rundt 5.000 mennesker er blitt drept i kamper de siste par årene.