– Det faktum at denne konferansen likevel finner sted, demonstrerer et sterkt ønske om å bekjempe hiv/aids, sa Mette-Marit, som også uttrykte glede over at så mange av dem som er rammet av disse problemene var til stede på konferansen.

Kronprinsessen er spesialrepresentant for UNAIDS.

– Dere er de viktigste personene av alle dem som deltar, la hun til.

I løpet av konferansen vil kronprinsesse Mette-Marit ha samtaler med flere av dem som er rammet av hiv/aids og besøke forskjellige grupper som er særlig sårbare for hivsmitte.

Kronprinsessen kom til Nicaragua søndag kveld og skal være til stede under konferansen fram til onsdag. Under oppholdet er hun ledsaget av UNAIDS’ eksekutivdirektør Peter Piot, som også var hennes vert da hun besøkte UNAIDS’ hovedkontor i Geneve i fjor.

MØTTE AIDSRAMMET: Kronprinsesse Mette-Marit slo av en prat med aidssyke Arely Cano (t.h.) under innledningen av hiv/aidskonferansen i Managua mandag.
Åserud, Lise
ÅPNINGSTALE: Kronprinsesse Mette-Marit hilste ved åpningen av den store hiv/aidskonferansen i Managua i Nicaragua mandag. Kronprinsessen besøker Nicaragua som spesialrepresentant for FNs aidsprogram, UNAIDS Foto: Lise Åserud / SCANPIX
ANKOMSTEN: Kronprinsesse Mette-Marit var ledsaget av Norges ambassadør Kristen Christensen da hun kom til den store hiv/aidskonferansen i Managua mandag. Foto: Lise Åserud / SCANPIX