McClellan var talsmann i Det hvite hus for 2003 til 2006 og tar nå et knusende oppgjør med sin tidligere sjef i boken «What Happened: Inside the Bush White House and Washington’s Culture of Deception».

– Ingen, heller ikke jeg, kan vite med sikkerhet hvordan krigen vil bli sett på om noen tiår, ei heller kan vi fullt ut forstå krigens konsekvenser. Det jeg derimot vet, er at man bare skal gå til krig når det er nødvendig, og Irakkrigen var ikke nødvendig, skriver McClellan.

Den tidligere talsmannen anklager presidentens nære rådgivere Karl Rove og Lewis «Scooter» Libby, samt staben rundt visepresident Dick Cheney, for å ha ført ham bak lyset i skandalen rundt avsløringen av CIA-agenten Valerie Plames identitet.

– Rove, Libby og muligens også visepresident Dick Cheney lot meg, ja til og med oppmuntret meg til å gjenta løgnen om at Rove og Libby ikke var involvert i lekkasjen, skriver McClellan.

Libby ble funnet skyldig i å ha hindret etterforskningen av saken, og ble dømt til to og et halvt års fengsel i 2007. Han ble straks benådet av Bush.

Den tidligere talsmannen er heller ikke nådig i sin omtale av håndtering av orkanen Katrina i 2005, og hevder at Bush og staben rundt lot det gå altfor lang tid før de kom ofrene til unnsetning.

– En av de største katastrofene i nasjonens historie, ble samtidig en av de største katastrofene i Bushs presidentperiode, skriver han.

Hva mener du om Irak-krigen? Si din mening under.

REUTERS