— Det er mer enn 200.000 personer som er bekreftet døde, sier Bellerive.

Det var tidligere meldt om 170.000 døde etter det kraftige jordskjelvet, som ble målt til hele 7,0 på Richters skala.

Sykehus, helsesentre og redningstjenesten har tatt imot 300.000 skadde, og det er hittil utført amputasjoner på om lag 4.000 personer, opplyser Bellerive.

Én million mennesker mistet samtidig hjemmene sine i jordskjelvet.

— Mer enn 250.000 boliger og 30.000 virksomheter ble ødelagt, sier Bellerive.

Frustrasjon

Selv om Haiti har mottatt store mengder nødhjelp fra hele verden, er frustrasjonen økende blant mange innbyggere.

Store ødeleggelser og mangel på koordinering av hjelpeinnsatsen har ført til at distribusjonen av nødhjelp har gått sakte, og det holdes nå daglige demonstrasjoner i Port-au-Prince.

— Haitis regjering har ikke gjort noe for oss, de har ikke gitt oss arbeid og de har ikke gitt oss den maten vi trenger, sier en av demonstrantene, Sandrac Baptiste.

Rundt 300 mennesker samlet seg onsdag utenfor den eksklusive boligen til borgermesteren i Port-au-Prince og truet med å sette fyr på alt de kom over dersom politiet løsnet skudd mot dem.

- Ned med Preval

Flere hundre andre demonstranter marsjerte mot USAs ambassade i byen, med rop om mat og nødhjelp, mens andre samlet seg utenfor politihovedkvarteret der president René Préval har installert seg.

— Ned med Preval, lød taktfaste rop, men heller ikke onsdag viste presidenten seg.

— Det fins ikke telt, det fins ikke mat, raste en av demonstrantene, Bousiquot Widmach.

Satser på Clinton

FNs generalsekretær Ban Ki-moon erkjenner at hjelpearbeidet ikke har gått på skinner og gir nå tidligere president Bill Clinton, som er FNs spesialutsending i Haiti, i oppdrag å koordinere innsatsen.

– Ban ba spesielt Clinton om å innta en lederrolle i arbeidet med å koordinere den internasjonale hjelpeinnsatsen, fra nødhjelp til gjenoppbygging av Haiti, sier FN-talsmannen Martin Nesirky.

— Det er svært mye velvilje der ute, og det flommer inn nødhjelp, kontanter og gode intensjoner. Tanken er å sikre at dette samles på en riktig måte, sier Nesirky.

— Haitis ledere ønsker for første gang å bygge opp en fungerende, moderne stat, og jeg skal gjøre mitt beste for å representere og samarbeide med alle FN-organisasjonene og hjelpe dem med å gjøre jobben, sier Clinton.

På flukt

Nærmere en halv million mennesker har ifølge FNs kontor for koordinering av nødhjelp (OCHA) flyktet fra Port-au-Prince etter jordskjelvkatastrofen i Haiti.

Om lag 90 prosent av menneskene som har forlatt byen, har søkt tilflukt hos slektninger på landsbygda.

Folketallet i regionene rundt Port-au-Prince har økt med 15–20 prosent som følge av flyktningstrømmen, men lite nødhjelp har nådd ut til disse områdene ennå.

Nødhjelpen har strømmet til Haiti de siste ukene, men mange av landets innbyggere er sinte og frustrerte og spør hvor den har blitt av. Foto: REUTERS/SCANPIX