– Taliban gir 23 sørkoreanske gisler 24 timer til for å la sørkoreanske myndigheter åpne for direkte kontakt med kidnapperne, sa Taliban-talsmannen Qari Mohammad Yousuf mandag.

Ifølge Yousuf er forhandlingene med afghanske myndigheter foreløpig uten resultater, og han ber afghanske myndigheter formidle kontakt med en sørkoreansk delegasjon som er kommet til Afghanistan for å forsøke å få de 23 gislene satt fri.

Taliban gir nå Sør-Korea frist til tirsdag 16.30 norsk tid til å trekke 200 soldater tilbake fra Afghanistan. Om de ikke gjør det, vil Taliban begynne å drepe gislene, var meldingen fra Yousuf.

Taliban truet opprinnelig med å begynne å drepe de 23 sørkoreanerne klokken 16.30 søndag norsk tid, dersom ikke like mange fengslede talibanopprørere ble løslatt Fristen ble utsatt til mandag, og deretter til tirsdag.

Tysk gissel i live

Yousuf sier også mandag at et av de to tyske gislene han tidligere har hevdet er blitt drept, er i live. Fire afghanere som har vært holdt som gissel er også i live, ifølge Yousuf.

Taliban-talsmannen sa lørdag at to tyske ingeniører som ble tatt som gissel tidligere i uken, samt fem afghanere, var blitt skutt og drept av Taliban.

Som forklaring på de motstridende meldingene sier Yousuf at kidnapperne hadde fortalt at de var i ferd med å drepe gislene da soldater nærmet seg skjulestedet deres. Yousuf mistet så kontakten med kidnapperne, da de måtte rømme.

Gir ikke etter

Verken Tyskland eller Sør-Korea har vist tegn til å gi etter for Talibans krav om å trekke styrker ut av Afghanistan. Kabul har heller ikke indikert at de vil løslate Taliban-fanger.

– Vi vil ikke gi etter for utpressing, sier den tyske forbundskansleren Angela Merkel.

Kidnappingene risikerer imidlertid å svekke den offentlige støtten til den internasjonale militære tilstedeværelsen i Afghanistan. 37 nasjoner bidrar til de fredsbevarende styrkene i landet.

Sør-Korea skulle uansett trekke sine 200 soldater ut av Afghanistan mot slutten av året. I Sør-Korea er det protester mot tilstedeværelsen.

Mandag la Sør-Korea ned forbud mot at sørkoreanere får reise til Afghanistan uten godkjenning.

POOL