– Hittil har dere bare sett noen få individuelle angrep. Men i fremtiden kan du se oss når vi er seks mennesker som utfører angrep samtidig, sa Taliban-soldaten Hajimullah Wahidullah til BBC.

BBCs reporter David Loyn snakket med Wahidullah under en reportasjereise til Taliban-kontrollerte områder i Helmand-provinsen i det sørlige Afghanistan.

Loyn sier at det Taliban han møtte, var kraftig bevæpnet og disponerte nye firehjulstrekkere og kommunikasjonsutstyr.

Wahidullah sa at mange mennesker har meldt seg frivillig til å være selvmordsbombere, og at opptrappingen er et resultat av presset som afghanerne lever under.

I løpet av reisen møtte Loyn også en talsmann for Taliban, Mohammed Anif, som benektet anklager om at geriljaen brenner ned skoler. Han hevdet at det er hæren til president Karzai som brenner skolene for å legge skylden på Taliban.

Men Wahidullah motsa Anif da han innrømmet at Taliban brenner skoler som driver med sekulær opplæring og som vil lære jenter å kle seg uanstendig.

Anif benektet på det sterkeste at NATO er i Afghanistan for å gjenoppbygge landet.

– Det er fullstendig galt. Det er bare et påskudd for britene og amerikanerne, sa han.

Han begrunnet også at Taliban ikke vil delta i demokratiske valg:

– Amerika brukte makt og angrep oss, de invaderte landet vårt og okkuperte det. De har drept våre kvinner og barn. Det er derfor mujahedin vil kaste dem ut av landet, sa han.