– Muslim Khan (bildet) og fire andre militante ledere ble pågrepet i Swat-dalen i det som var en vellykket operasjon, sier generalmajor Athar Abbas i den pakistanske hæren til TV-stasjonen Geo TV fredag.

De fem er noen av de mest høytstående talibanmedlemmene som er tatt i det urolige området vest i Pakistan, på grensen mot Afghanistan.

Lurt i felle

Den engelskspråklige avisen The News skriver at de fem lederne alle er medlemmer av det såkalte shura-rådet, Talibans rådgivende organ.

De de ble ifølge avisen lurt til å komme til det de trodde skulle være fredssamtaler i Islamabad. I stedet ble de pågrepet av pakistanske sikkerhetsstyrker.

Mens Talibans leder i Pakistan, Maulana Fazlullah alltid har unngått intervjuer og TV-kameraer, har Muslim Khan blitt selve ansiktet til Taliban i Swat-dalen.

I juli meldte den pakistanske hæren at Fazlullah var såret i et angrep, men det avviste Khan.

Dempe frykt

I april innledet den pakistanske hæren en offensiv mot Taliban i Swat-dalen og North West Frontier-provinsen, områder som Taliban hadde kontroll over.

Offensiven ble iverksatt etter at Taliban ekspanderte i regionen og begynte å bevege seg mot hovedstaden Islamabad.

Ifølge det pakistanske militæret har over 2000 opprørere og 300 regjeringssoldater blitt drept i offensiven, som nå nærmer seg slutten. Pakistanske sikkerhetsstyrker har fått tilbake kontrollen over store deler av regionene, men fortsatt finnes det lommer der Taliban opererer.

Myndighetenes maktdemonstrasjon i Swat-dalen har bidratt til å dempe frykten i Vesten for at Pakistan ikke skulle klare å stanse utbredelsen til Taliban og andre militante islamistiske grupper i landet.