Minst 24 mennesker ble drept i angrepet, mens nesten 300 kom til skade.

Talibantalsmannen Hakimullah Mehsud sa torsdag til flere nyhetsbyråer at aksjonen dagen før hadde vært under planlegging i lang tid. Den var en hevn for regjeringshærens offensiv i Swat-dalen nordvest i Pakistan, fremholdt han.

En lite kjent gruppe som kaller seg Talibanbevegelsen i Punjab har også tatt på seg skylden for angrepet i Lahore. De to siste årene er nesten 1800 mennesker drept i voldshandlinger begått av islamister rundt om i Pakistan.

Talibankrigere drept

Afghanske og vestlige styrker har drept 34 talibankrigere i bakke— og luftangrep nær Afghanistans grense mot Pakistan. Islamistene hadde samlet seg til aksjoner i den østafghanske provinsen Paktika, sier tjenestemenn.

Afghanske sikkerhetstjenester fikk tips om planene, og satte med støtte fra USA i verk angrep mot talibanstyrken, sa provinsregjeringens talsmann Hameedullah Zhohak torsdag. USAs militære ledelse i Afghanistan bekreftet meldingen.

Ifølge den amerikanske talsmannen Chuck Marsh var ett av målene for operasjonen å ta til fange en leder for den radikale organisasjonen Haqqani. Haqqani skal ha nære kontakter med terrornettverket al Qaida.

REDINGSARBEID: Store styrker redningsarbeidere måtte til for å rydde opp i ødeleggelsene etter selvmordsangrepet i Lahore.
K.M. Chaudry
ÅSTEDET: Dette var en gang en politistasjon.
MOHSIN RAZA