I en melding publisert på Talibans egne nettsider tar gruppen på seg ansvaret for veibomben, der en norsk soldat i dag ble drept, skriver Aftenposten.no.

— Det eksploderte kjøretøyet ble etterlatt på stedet, hevder Taliban, som siterer «lokale mujahedin, hellige krigere».

Opprørsområde

Angrepet skjedde i et område der det er kjent at afghanske opprørere opererer og har tilhold. Forsvaret har imidlertid ikke kunnet bekrefte hvilken opprørsgruppe som sto bak angrepet.

Meldingen er signert Taliban-talsmannen Zabiullah Mujahid og er publisert etter at Forsvaret først bekreftet dødsfallet.

Den drepte soldaten var vognfører på en CV9030-stormpanservogn. Dette er et pansret kjøretøy, og vognen med den omkomne kjørte bakerst i kolonnen.

Raskt evakuert

Både den omkomne og de to soldatene som satt i vognen ble raskt evakuert av stabiliseringsstyrkens helikopter i Meymaneh, og fløyet tilbake til basen i Meymaneh av et norsk helikopter. De to andre nordmennene i kjøretøyet ble lettere skadet, opplyser Forsvaret.

Soldaten tilhørte infanterienheten fra Telemark bataljon, som var på vei for å møte soldater fra den afghanske hæren for å gjennomføre felles patruljer i området.

Det var rundt 40 norske soldater med i gruppen som ble rammet av veibomben.