Dette kom etter at det ble iverksatt en offensiv mot Taliban-opprørere nordvest i landet.

– Samtalene vil bli stanset inntil regjeringen slutter å snakke om operasjoner og angrep mot oss, sa den mektige pakistanske Taliban-lederen Baitullah Mehsud lørdag.

Samme dag iverksatte pakistanske sikkerhetsstyrker en militæroffensiv i Khyber-området nordvest i landet. Aksjonen ble satt i gang etter at regionens største by Peshawar har vært truet av Taliban-krigere.

– Operasjonen går greit. Det har ikke vært noe motstand eller noen drepte så langt, sier Malik Naveed Khan, politisjef i den urolige North West Frontier Province.

En lokal tjenestemann forteller at pakistanske soldater bruker bombekastergranater mot tilfluktssteder for antatte opprørere i fjellene i området. Offensiven er den første store militæraksjonen den nye pakistanske regjeringen gjennomfører mot opprørere nord i grenseområdet mot Afghanistan, skriver BBC.

Da den kom til makten for to måneder siden, la regjeringen vekt på at de vil forhandle med opprørerne om en løsning på en opprørskamp som har kostet mange menneskeliv de siste årene.

Afghanske myndigheter har en rekke ganger klaget over at Taliban-opprørere finner fristeder på Pakistans side av grensen, og økt opprørsvirksomhet rundt Peshawar den siste tiden fikk lørdag militæret til å gå til aksjon.

STR/PAKISTAN