• Vi er sikre på at vi vinner!

Kabul: Det er uaktuelt for Taliban å inngå noen form for forhandling med NATO, sier islamistgruppen ifølge BBC.

Uttalelsen blir karakterisert av BBC som kompromissløs og nærmest hånlig.

— Vi er sikre på at vi vinner. Hvorfor skal vi forhandle når vi har overtaket og utenlandske tropper vurderer tilbaketrekning, spør talsmann for Taliban, Zabiullah Mujahedd.

Dette er i tråd med CIA-direktør Leon Panettas antakelse om at det vil være nytteløst å få i gang forhandlinger med Taliban.

— Med mindre gruppen er overbevist om at USA vinner krigen og at de vil bli beseiret, tror jeg det er vanskelig å forholde seg til en meningsfull forsoning, sa Panetta søndag.

— Vil ikke snakke med noen

Ifølge BBC går islamistene ut ifra at det er forvirring i USAs tilstedeværelse i Afghanistan etter at NATO-generalen Stanley McChrystal ble sparket fra sin stilling forrige uke. McChrystal kom med nedsettende uttalelser til Rolling Stone om Obama-administrasjonens strategi i krigen.

— Vi ønsker ikke å snakke med noen, verken president Hamid Karzai eller noen utlendinger, før de utenlandske troppene trekker seg tilbake, sier Mujahedd i en uttalelse til BBC.

  • BTs MENING: Krig uten utgang Håper på Irak-suksess

Taliban har varierende oppslutning i Afghanistan, men mange misliker okkupasjonsmakten som kriger i landet.

Arbeidet ventes å bli vanskelig for general David Petraeus (bildet), som skal ta kontroll over den internasjonale ISAF-styrken i landet. Petraeus ble onsdag formelt godkjent av Kongressen som McChrystals arvtaker.

Mange venter at Petraeus vil ha like stor suksess i Afghanistan som han hadde i Irak, hvor han forandret oppfatningen om at det var umulig å vinne krigen.

Men kritikere vil mene at antall drepte av terrorangrep fortsatt er høyt i Irak og at den skjøre irakiske regjeringen sliter med å få gjort noe med problemet.