Pressekonferansen, som sendes direkte iblant annet BBC, ble arrangert for blant annet å avlive rykter om at Taliban ville trekke seg ut av Kandahar.

Taliban sier de kontrollerer "fire eller fem" provinser. Taliban-militsen er sterk nok til å kunne forsvare Kandahar og områdene rundt, samt Kunduz nord i landet, sa Syed Tayyad Agha.

— I øyeblikket er styrkene våre i Kandahar og i provinsene rundt tilstrekkelige til å forsvare områdene vi kontrollerer nå, sa han. De øvrige provinsene er Helmand, Zabul og Uruzgun, som også Nordalliansen hevder de kontrollerer.

Taliban har mistet mange soldater under de amerikanske bombeangrepene, bekreftet han.

Talsmannen sier det ikke er noen kontakt mellom Taliban og Osama bin Laden som de har beskyttet, og som USA anklager som hovedansvarlig for terrorangrepene i New York og Washington i september.

— Vi har ingen anelse om hvor bin Laden er. Det er ingen kommunikasjon, ingen forbindelse, framholdt talsmannen.

Agha sa under pressekonferansen at angrepene i USA er USAs problem, ikke Afghanistans.

— 11. september er ikke vårt problem. Det er et problem for president (George W.) Bush og statsminister (Tony) Blair, sa Agha.

Samtidig ble det kjent at Nordalliansen har gitt Taliban-militsen i Kunduz frist til torsdag morgen med å overgi seg og oppgi byen.

(NTB)