Soldaten har vært savnet siden 30. juni. På opptaket viser han fram identitetsbrikken sin, slik at navnet lett kan leses. I tillegg bekrefter to amerikanske forsvarskilder overfor nyhetsbyrået AP at mannen faktisk er den savnede soldaten.

Mannen har barbert hode og et kort skjegg på opptaket, som ble lagt ut på en internettside lørdag. Han blir intervjuet på engelsk, og må svare på spørsmål både om krigen i Afghanistan og om islam.

Han hevder moralen blant de amerikanske soldatene i landet er lav, og at det er vanskelig å være i krig.

Stemmen brister når han forteller om kjæresten hjemme i USA som han håper å gifte seg med.

– Jeg er redd

– Jeg er redd, redd for at jeg ikke vil få reise hjem. Det sliter på nervene å bli holdt som fange, sier han.

Intervjueren gir så soldaten beskjed om å komme med et budskap til befolkningen i USA. Han oppordrer da amerikanerne til å presse USAs regjering til å trekke sine styrker ut av Afghanistan.

Den amerikanske soldaten var stasjonert ved en base øst i landet da han ble meldt savnet. De amerikanske styrkene i Afghanistan har utlovet en dusør til den som kan sørge for at han kommer til rette.

Dødeligste måned på åtte år

Etter at en canadisk soldat torsdag ble drept i byen Kandahar, har til sammen 47 NATO-soldater mistet livet denne måneden.

Dermed er juli den dødeligste måneden siden invasjonen av Afghanistan i 2001, ifølge nyhetsbyrået Associated Press — og det når nesten halvparten av måneden fremdeles gjenstår.

Det rekordhøye dødstallet sammenfaller med NATOs største offensiv på lang tid. Tusenvis av soldater kjemper nå for å drive Taliban ut av områder de lenge har kontrollert i den sørlige Helmand-provisen.

Videoen er tilgjengelig på nettstedet YouTube.com