Kandahar: En selvmordsbomber forvandlet et bryllup sør i Afghanistan til et blodbad onsdag kveld. Minst 40 personer ble drept og nesten 80 såret i eksplosjonen.

— En selvmordsbomber kom inn på festen der det var hundrevis av mennesker, og så sprengte han seg selv i luften, forteller en politimann.

Selvmordsaksjonen fant sted på en bryllupsfest i Arghandab-distriktet nord for Kandahar, der utenlandske soldater forbereder en stor offensiv mot Taliban de neste månedene. NATO-styrkene mener det er den fundamentalistiske bevegelsen som sto bak udåden.

— Denne ubarmhjertige volden mot det afghanske folket, mot det som skulle vært en feiring, viser hvilken kvalmende og tilfeldige taktikk Taliban benytter seg av, sier general Nick Parker, nestkommanderende for den NATO-ledede ISAF-styrken.

Artikkelen fortsetter under bildet

Allauddin Khan

OPPTAR FORKLARING: Afghanske politimenn opptar forklaring fra en såret mann på sykehuset i Kandahar. Brudgommen såret

Ifølge BBC sprengte selvmordsbomberen seg i luften på et område der det kun var adgang for mannlige festdeltakere. Brudgommen er blant de sårede, opplyser broren Mohammad Zanif.

— Min bror er såret. Vi vet ikke hva som skjedde. Det var en enorm eksplosjon, sa Zanif til nyhetsbyrået AFP kort tid etter angrepet.

En lokal TV-stasjon ba onsdag kveld folk om å donere blod til de sårede gjestene som ble fraktet til sykehus.

Anti-Taliban-gruppe

Distriktet der selvmordsaksjonen onsdag fant sted, er et kjent tilholdssted for Taliban-opprørere.

  • **HAR SKJEDD FØR:

Bryllupsgjester drept** Motivet for angrepet er ikke kjent, men The New York Times skriver at brudgommen og noen av gjestene skal ha vært medlemmer av en anti-Taliban-milits med forbindelser til amerikanske spesialstyrker.

Det har vært en rekke angrep mot NATO-soldater i Kandahar de siste dagene. Mandag ble ti soldater drept i flere forskjellige angrep. Onsdag ble fire soldater drept da et helikopter ble skutt ned i Helmandprovinsen.