Selv mener han beskyldningene mot ham er politisk motiverte.

58 år gamle Chen ble torsdag ført inn i rettssalen iført håndjern. Han er den første taiwanske eks-president som stilles for retten, men han hevder sin uskyld og sier han er utsatt for en hekseprosess på grunn av sin steile holdning mot Kina.

Varetekt siden desember

Etterforskningen mot ham startet bare timer etter at han forlot presidentposten i mai i fjor, etter å ha tapt valget. Han har sittet i varetekt siden desember.

Under sin presidentperiode var Chen stadig på kollisjonskurs med myndighetene i Beijing, som anser Taiwan som en del av Kina. Chens etterfølger, Ma Ying-jeou, er betydelig mer Kina-vennlig, og har jobbet for å styrke båndene med Fastlands-Kina.

Også familien

Chen er tiltalt for innblanding i hvitvasking av penger, bestikkelser og dokumentforfalskninger. Han er også tiltalt for å ha tusket til seg statlige midler mens han satt som president. Også familien hans er innblandet i saken, og både hans kone, sønn og svigerdatter har erklært seg skyldig i hvitvasking av penger.

TILTALT: Taiwans tidligere president Chen Shui-bian, som er tiltalt for innblanding i hvitvasking av penger, bestikkelser og dokumentforfalskninger, på vei inn i høyesterett i Taipei torsdag.
Nicky Loh