Seks hus ble fikk også skader da en granat kom på avveie under prøveskyting med en artillerikanon utenfor Baquba, opplyser den amerikanske hærledelsen i en kunngjøring.

Nyheten kommer på et svært ubeleilig tidspunkt for amerikanerne, som fra før er under sterkt press etter flere påståtte massakrer på sivile i Irak.

– Knuser dem Iraks statsminister Nuri al-Maliki kritiserte i forrige uke skarpt de amerikanske styrkenes framtreden i Irak, i et intervju med The New York Times.

— De knuser dem med bilene sine og dreper dem bare ut fra mistanker. Dette er helt uakseptabelt, sa Maliki i intervjuet.

USAs utenriksminister Condoleezza Rice måtte glatte over kritikken og forsikret i et intervju med CNN at den irakiske statsministeren støttet og verdsatte de utenlandske styrkenes nærvær i landet.

Rice lovet samtidig grundig etterforskning av anklagene om at amerikanske marinesoldater massakrerte 24 sivile i Haditha i november.

Renvasket Fredag renvasket Pentagon en gruppe soldater som var anklaget for å ha massakrert elleve sivile, blant dem fem barn og fire kvinner, under en operasjon i landsbyen Ishaqi i mars.

Irakiske myndigheter lot seg ikke overbevise og varslet sin egen etterforskning samt krav om kompensasjon til de etterlatte.

— Fra mer enn én kilde har vi fått opplysninger om at personene i Ishaqi ble drept under tvilsomme omstendigheter. Mer enn ett barn ble drept. Denne renvaskingen er ikke rettferdig for det irakiske folket og barna som ble drept, sa Malikis rådgiver Adnan al-Kazimi lørdag.