Politiet sier at Wallace Souza ga ordre om minst fem drap på narkotikatrafikanter for å øke interessen for TV-programmet «Canal Livre» i Manaus, som spesialiserer seg på å vise åstedet før politiet kommer.

Souza, selv tidligere politimann og nå medlem av delstatsforsamlingen i delstaten Amazonas, avviser beskyldningene og sier han er uskyldig. Som parlamentariker har han immunitet og kan ikke arresteres.

— Ga ordre om drap

Derimot er en tidligere politimann som jobbet for ham som livvakt, arrestert og siktet i forbindelse med ni drap, som han sa ble utført for et spesialprogram på «Canal Livre». Også Souzas sønn er pågrepet.

Etter at drapene var begått, sørget Souza angivelig for at TV-kameraene kom til åstedet mens likene fortsatt lå der, i god tid før politiet kom.

– Etterforskningen viser at Souza ga ordre om drapene for å skaffe materiale til sine programmer, sier Thomaz Augusto Vasconcelos i Amazonas-politiet.

- Eliminerte rivaler

Souza mistenkes for å ha dannet en kriminell organisasjon som står bak dødsskvadroner, narkosmugling og våpentrafikk. Ifølge påtalemyndigheten har han også brukt gruppen for å eliminere rivaler.

Souza, som fikk flest stemmer ved valget i fjor, har stadig sagt at Amazonas er den farligste delstaten i landet.