Republikaneren Perry avfeide fredag spekulasjoner om at han vil trekke seg fra valgkampen foran neste års presidentvalg. Den republikanske partistrategen Ed Rollins sier guvernøren har begått en alvorlig tabbe, men tror likevel han kan overleve politisk.

Men hans motstandere vil neppe med det første la Perry få glemme de 53 pinefulle sekundene da han gjorde seg til latter for hele USA. Det skjedde torsdag på det populære Late Show med David Letterman.

Slakteliste

Perry hadde tidligere lovet å legge ned tre departementer i Washington hvis han blir valgt til president. Men etter å ha nevnt handelsdepartementet og utdanningsdepartementet, greide han ikke å komme på det tredje på slaktelisten: energidepartementet.

— Det tredje ... jeg kan ikke ... beklager, uff da, stammet han. Dagen etter måtte han med et noe anstrengt smil innrømme at han hadde «trampet i salaten», som han selv sa det da han lot seg intervjue av fjernsynsselskapet NBC.

— Kampen om å bli president bør handle om politisk tenkning. Det handler ikke om hvem som er den glatteste debattanten eller om noen har tabbet seg ut, alle kandidater kommer til å gjøre feil, framholdt Perry.

«Alvorlig»

— Han har fortsatt en sjanse, men jeg tror nok at dette har skadet ham ganske alvorlig, mener partistrategen Ed Rollins. Rollins tror likevel tabben kan oppveies av at Perry har bra med penger å bruke på valgkampen og er populær blant mange konservative amerikanere.

— Noen ganger virker selv en frisk hjerne ikke slik den skal, kommenterer storavisen New York Times. Jerntepper av den typen som Rick Perry ble utsatt for, kan ramme de fleste av oss hver eneste dag, påpeker avisen.

Forskjellen er selvsagt at «de fleste av oss» ikke forsøker å bli valgt til øverste leder for verdens mektigste land. Perrys jernteppe kan bli tolket som et tegn på at han ikke greier å holde styr på sine egne politiske standpunkter, mener innflytelsesrike Washington Post.

STOTRENDE: Den republikanske presidentkandidaten Rick Perry forsøker å fleipe bort flausen, men kommentatorer sier tabben var alvorlig.
REUTERS/SCANPIX