Politiet i Nottinghamshire opplyser onsdag at de har arrestert en 70 år gammel mann, mistenkt for drap, melder TV 2.

Politiet nevnte ikke Ray Gosling ved navn, men sier at arrestasjonen skyldes opplysninger som kom frem i TV-programmet «Inside Out».

— Bar på en hemmelighet

Den britiske TV-veteranen Ray Gosling overrasket sine seere mandag, da han i programmet «Inside Out» fortalte at han tok livet av sin AIDS-syke kjæreste, skriver Aftenposten.no.

Kjæresten var svært syk, og legen sa det ikke var håp for ham. Gosling ba legen forlate rommet. Han la en pute over kjærestens ansikt og kvalte ham.

— Han er død, sa han da legen kom tilbake.

— Mer ble ikke sagt, fortalte 70 år gamle Gosling da han i går valgte å bekjenne overfor sine seere i BBC East Midlands ukentlige program «Inside Out».

Se Ray Gosling fortelle om drapet.

Saken etterforskes

Innslaget har vakt stor oppsikt, og politiet i Nottinghamshire har iverksatt etterforskning. Men i dag sier Ray Gosling til Times Online at han ikke akter å snakke med politiet om saken.

Han føler heller ingen anger.

— Han hadde fryktelig smerter. Jeg var der og så det. Det knuser deg i småbiter. Jeg synes ikke dette er en forbrytelse, sier han til BBC.

Grupper som arbeider mot dødshjelp, anklager BBC for ikke å ha varslet politiet om Goslings innrømmelse. Assistert selvmord straffes med inntil 14 års fengsel i England og Wales.

Inntil 14 års fengsel

Men i slike saker er ikke det rettslige utfallet gitt. I forrige måned ble 55 år gamle Kay Gilderdale i Sussex frifunnet for drapsforsøk på sin 31 år gamle ME-syke datter, som ba henne om hjelp etter et mislykket selvmordsforsøk.

Noen dager tidligere ble Frances Inglis (57) i London dømt til ni års fengsel for å ha drept sin hjerneskadede sønn (22) ved å injisere en dødelig dose heroin.

Ray Gosling sier han ikke vet hva som vil skje med ham nå - han vil vente og se.

— Kanskje burde jeg ikke ha brukt ordet drap. Men vi er vant til å snakke rett fra levra i Nottighamshire, og jeg har et veldig nært forhold til mine seere, sier han i dette TV-intervjuet med BBC.